Drone ile kargo teslimatı için düğmeye bastı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 6:53 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 6:54 am

İngiltere Kraliyet Postası (The Royal Mail) kırsal bölgelerdeki yaşayan kişiler daha hızlı teslimat yapabilmek için önümüzdeki üç yıl içinde yaklaşık 50 tane drone rotası kurmak istiyor.

Drone ile kargo teslimatı gerçek oluyor. Sivil Havacılık Otoritesi‘nin onayını gerektiren plan, hizmetin lojistik drone şirketi Windracers’ın 200 adede kadar otonom cihazını güvence altına almasını da sağlayacak.

Royal Mail, drone teslimatından yararlanacak ilk toplulukların Scilly Adaları (güneybatı İngiltere’deki Cornwall kıyılarında) ve İskoç adaları Shetland, Orkney ve Hebrides olacağını söyledi.

 

Drone’ların test uçuşları geçtiğimiz yıl başlamıştı. Nisan ayında düzenlenen en sonuncusunda, hizmet, Shetland’ın en büyük adasındaki Tingwall Havalimanı’ndan İngiltere’nin en kuzeydeki yerleşim adası olan Unst’a posta göndermek için bir UAV kullanabildi. Bu her yönden 50 millik bir uçuş anlamına geliyor.

 

Drone

Testlerde kullanılan çift motorlu drone, 100 kg’a kadar kargo taşıyabiliyor ve her gün iki dönüş uçuşu yapabiliyor. Royal Mail, cihazın 10 metre kanat açıklığına sahip olduğunu ve otopilot sistemi yardımıyla zorlu hava koşullarına da dayanabileceğini söylüyor. Drone hedefine ulaştıktan sonra, bir posta görevlisi postaları ve paketleri alacak ve teslim edecek.

 

Royal Mail, insansız hava araçlarının karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı olacağını ve adalara daha güvenilir bir teslimat hizmeti sağlayacağını iddia ediyor. Sonunda, Birleşik Krallık genelinde faaliyet gösterecek 500’den fazla insansız hava aracından oluşan bir filoya sahip olmayı umuyor.

TSMC yeni bir rekora imzasını attı