Dr Ozan Özerk, İngiltere’nin Litvanya Baş Konsolosu Brian Olley’i ziyaret etti

Yayın tarihi: 30 Nisan 2024 Salı 6:36 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2024 Salı 6:36 pm

(İLANDIR)

İngiltere’nin Litvanya Büyükelçisi Brian Olley, European Merchant Bank’ın (EMBank) kurucusu Dr. Ozan Özerk, Yönetim Kurulu Başkanı Ekmel Çilingir ve CEO Sarp Demiray’ı kabul ederek İngiliz şirketlerinin Litvanya’da daha aktif olabilmesi için ihtiyaçların neler olduğunu görüştü.

Toplantıda, AB’nin önemli ticari ve fintek merkezlerinden biri haline gelme yolunda olan Litvanya’daki küçük ve orta ölçekli işletmelerinin büyümesine nasıl katkıda bulunabileceği ve EMBank’ın iş planlarının bu bağlamlardaki rolü değerlendirildi. Büyükelçi Olley, Litvanya’daki mevcut görevinden önce ticari bankacılık alanında çalışmıştır ve özellikle fintek’lere ve döngüsel ekonomiye odaklanmaktadır.

Türkiye’de Ozan Elektronik Para’nın kurucusu olarak tanınan Dr Ozan Özerk, aynı zamanda bir seri girişimci ve fintek alanında dünya çapında tanınan bir isim. Dr. Ozan Özerk’in İngiltere’de de başarılı işletmeleri var ve Openpayd onun öne çıkan fintek kurulumlarından biri. Merkezi Londra’da bulunan Openpayd, Gömülü Finans alanında liderdir ve Avrupa’nın en büyük Hizmet Olarak Bankacılık (BaaS) sağlayıcılarından biridir.

Birleşik Krallık’ın Litvanya’daki doğrudan yatırımının 2,04 milyar Euro olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: BÜLTEN