Dr. Erkin Önsal: Meme büyütme nedir?

Yayın tarihi: 18 Ocak 2021 Pazartesi 4:08 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2021 Salı 4:10 pm

En çok tercih edilen işlemlerden biri olan göğüs büyütme işlemlerinde silikon yöntemi en ön planda olan yöntemdir.

Her geçen daha fazla ön plana çıkan ve kadınlar için en önemli estetik operasyonlardan biri olan meme büyütme, göğüslerin çok daha dolgun görünmesine olanak sağlıyor. Hem Türkiye’de hem de dünya çapında giderek daha yaygın hale gelen ve bazen erkekler tarafında da daha dinç görünüme sahip olmak için yapılan meme büyütme estetiği, alanında uzman doktorlar tarafından yapılır. Gerekli tüm malzemeler steril bir şekilde elde edilir ve hasta lokal anestezi ya da genel anestezi altında bu işlemi görür.

Meme Büyütme Estetiği

Alanında uzman doktorlar tarafından yapılan bu işlemler sonrasında iyileşme süreci oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşir. Kadınlar için de erkekler için de yapılması uygun olan estetik operasyonlardan birisidir. Küçük göğüslere sahip olanlar, sarkmış göğüslere sahip olanlar ya da göğsünü herhangi bir nedenden ötürü kaybetmiş olanlar göğüs estetik operasyonları yaptırarak hayallerindeki büyük göğüslere ulaşabilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Göğüslerde küçüklük meydana geldiğinde, yaş ilerlemesine bağlı olarak ya da farklı faktörlerden ötürü sarkmalar meydana geldiğinde en önemli estetik operasyonlardan biri olan büyütme işlemi devreye girer. Göğüslerin alabileceği kadar silikon ya da tıbbi süngerimsi malzemeler göğüslerin altından bölge açarak iç kısma yerleştirilir. Hasta ve doktor anlaşmasına bağlı olarak karar verilen boyutlar elde edilir. Operasyondan sonraki süreçte yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler de doktorlar tarafından hastalara net bir şekilde iletilir ve uyulan kurallar sonucunda iyileşme süreci çok daha hızlı bir biçimde gerçekleşir.

Meme Büyütme Yöntemleri nelerdir?

En çok tercih edilen işlemlerden biri olan göğüs büyütme işlemlerinde silikon yöntemi en ön planda olan yöntemdir. Aynı zamanda dolgu yapılarak da göğüsler çok daha dik ve büyük hale gelir. Göğüslerin önceki durumu ve işlem sonrasında alacağı duruma göre en doğru uygulamaya karar verilir ve lokal anestezi ya da genel anestezi ile büyütme işlemi yapılır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Büyütmenin aksine, göğüsleri çok büyük ve sarkmış olan birçok kadın ve erkek birey, meme küçültme operasyonunu tercih ediyor. Göğüslerin büyüklüğü tıbbi olarak ölçüldükten sonra ne kadar bir küçültme yapılacağına karar verilir. Alanında uzman doktorlar tarafından verilen karar doğrultusunda göğüslerde kesme işlemi yapılır ve ardından kesilen bölge alt tarafa doğru aktarılarak estetik dikiş atılır. İyileşme süreci boyunca bu dikişler de kendine gelir ve iz ya da lekeli bir görünüm oluşmaz.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Göğüslerde küçültme işlemi yapıldıktan sonra, doktorlar tarafından belirtilen süre boyunca duş ve benzeri her duruma dikkat edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda en az 10 gün boyunca yüz üstü yatılmaması gerekiyor. Yüz üstü yatılmadığı sürece göğüslerin oturması ve daha kısa süre içerisinde iyileşmesi gerçekleşir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Büyütme ve küçültme işlemlerinin yanı sıra meme dikleştirme işlemleri de profesyonel olarak gerçekleştiriliyor. Göğüs boyutuna bakılmaksızın göğüslerin yukarıya doğru kaldırılması işlemine dikleştirme denir. Göğüsler çok daha genç ve diri bir görünüme kavuşur.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Göğüsleri küçük ya da büyük ve sarkmış olan herkes göğüs dikleştirme işleminden faydalanabilir. Göğüslerin daha dik görünmesini sağlayan ve 6 ayda bir kontrolü sağlanan bu işlem sonrasında iyileşme de çok daha hızlı şekilde gerçekleşiyor. Göğüsler yeniden forma giriyor ve giyilen her parça da göğüsler üzerinde daha net duruyor. Meme dikleştirme ile göğüslerinizi istediğiniz forma sokabilirsiniz.