Dr. Ayşe Sezim – Burun Estetiği Cerrahisi

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 4:16 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 9:28 am

Günümüzde burun estetiği cerrahisi en çok gidilen adreslerin başında yer alır. Çünkü yüzün anlamlı bir ifade kazanmasında ve hoş bir yapıya sahip olmasında en önemli rolü burun oynar. Bu nedenle uzman doktorlar gelişen teknolojiyi de kullanarak burnu yeniden beklentiler doğrultusunda şekillendirir.

Burun yapısından memnun olmayan kişilerin tercih ettiği burun estetiği günümüzde en popüler operasyonlar içerisinde yerini alır.
Uygulanan operasyonla burun kemiği, burun kenarları, burun ucu düşüklüğü gibi şekilsel bozukluklar daha estetik bir yapıya kavuşur.
Ayrıca, burun estetiği sonrası kişiler daha hoş bir görünüme kavuşurken burun fonksiyonel özelliklerini yeniden kazanır.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Rinoplasti ameliyatları burun şeklini düzeltmek ve yüz hatları ile orantılı bir hale getirmek amacı ile uygulanır. Bu doğrultuda geliştirilen cerrahi operasyonlara burun estetiği adı verilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Rinoplast Nasıl Yapılır?

Genel anestezi ile uygulanan burun estetiği iki farklı yöntemle yapılır. Aynı zamanda; açık rinoplasti ileri derece şekilsel bozukluklarda uygulanır.
Cerrahın görüş alanı oldukça net olduğu için kolayca ilerler. Açık rinoplasti sonrası burunda dikiş izi bulunur. Kapalı rinoplasti daha çok hafif deformasyonlar da edilir. İzsiz teknik olarak da bilinir. Çünkü kesiler ve dikiş izleri burun içerisinde kalır. Uygulanacak yöntem ve burundaki mevcut bozukluk doğrultusunda burun estetiği fiyatları ortaya çıkar.

Burun Estetiği Kimlere Yapılabilir?

Burnun mevcut yapısından ve görüntüsünden rahatsız olan kişilere burun estetiği uygulanır. Estetik amaçlı olarak uygulanan bir yöntem olarak da adlandırılabilir.

Burun Yapısı Nedir?

Burun kemik ve kıkırdak dokudan meydana gelir. Bu yapıda bulunan bozukluklar yeniden şekillendirilerek burun estetiği yapılır.

Burun Estetiği Maliyeti Nedir?

Estetik operasyonlarda maliyetler kişiye özel planlanır. Çünkü bazı hastalar birkaç işlemi aynı anda tercih edebilir. Bu nedenle burun estetiği fiyatları burnun yapısı, cerrahın deneyimi, sağlık merkezinin güncel fiyat politikası doğrultusunda belirlenir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Ameliyat 2, 2,5 saat sürdüğünden dolayı hastalar genel anestezi ile uyutulur. Hastanın beklentisi doğrultusunda uygulanan yöntemle birlikte burun estetiği yapılır. Böylece burnun görünümünü yeniden şekillendirirken işlevi ise yeniden kazandırılır.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Her bireyin burun estetiği yaptırmak için kendini özel durumları bulunur. Burun estetiği şu durumlarda yapılır:
Burnun normalden büyük olması

  • Kemerli yapısı
  • Burunda çöküntü ve eğriliklerin yoğunlaşması
  • Burun içerisinde et olması ve bu durumun sağlıklı nefes almayı zorlaştırması
  • Burun ucunun düşük olması

Burun Estetiği Kimlere Yapılabilir?

Burun şeklini değiştirmek amacıyla cerrahi operasyonu tercih eden her bireye uygulanır.

Burun Estetiği Yaş Sınırı Var Mıdır?

Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin ergenlik dönemini tamamlamış olması gerekir. Amaç burnun tam şeklini almasıdır. Bu nedenle burun estetiği ameliyatı için en az 17-18 yaş civarında olmak gerekir.

Burun Estetiği Ameliyatı Çeşitleri Nelerdir?

Gelişen teknolojiye ve yeniliklere paralel olarak burun estetiği ameliyatları çeşitlilik gösteriyor. Bu doğrultuda açık ve kapalı rinoplasti, üç boyutlu burun estetiği, dinamik burun estetiği gibi cerrahi operasyonlar bulunur. Hastanın öncelikle tercih edeceği operasyon çeşidini belirlemesi ve burun estetiği fiyatları hakkında fikir sahibi olması gerekir.

Burun Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Burun estetiği sonrası hastalar mevcut durumları doğrultusunda bir gece gözlem altında tutulurlar. Taburcu olan hasta, düzenli uyku uyumalı ve dengeli beslenmelidir. Hekim tarafından önerilen krem ve spreyler düzenli kullanılmalıdır.

Burnu darbelere karşı korumak, ağır iş ve egzersizlerden kaçınmak gerekir. Ayrıca burun estetiği sonrası baş kısmının sürekli dik tutulması gerekir.
https://www.draysesezim.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.