DP Lideri Gültekin Uysal: Namussuzlarla kazanacaksak, kaybedelim gitsin

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 6:54 am - Güncelleme: 4 Aralık 2023 Pazartesi 6:54 am

Partisinin İzmir İl Kongresi’nde konuşan Demokrat lideri Gültekin Uysal, “Şimdi bazıların yaptığı gibi ‘Biz demiştik, biz söylemiştik’ demiyoruz. Biz de çok şey söyledik. Bizim meselemiz bir mağlubiyetten kendi adımıza küçük zaferler çıkarmak değil.” dedi.

DP İzmir İl Başkanlığı, 16. Olağan İl Kongresi’ni bugün Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde yaptı. Kongreye Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş,  İzmir Milletvekili Salih Uzun ve çok sayıda Demokrat Partili katıldı.

Gültekin Uysal konuşmasında şunları kaydetti:

Günübirlik siyaset yapmıyoruz. Zor zamanları hep beraber yaşayarak geldik ama irademizin üzerine hiçbir gölgeyi düşürmedik. Kolayını seçebilirdik çünkü önümüzde kolayı seçenler vardı. Seçtiğimiz birtakım genel başkanlardan, bakanlarımıza, milletvekillerine bu ganimetten pay alayım diyerek iktidarın safına geçenler var ama biz Uhud okçuları gibi durduğumuz yerde duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz

Özgür Özel’den ‘İyi Parti işbirliğini kabul etmezse’ sorusuna cevap

“BİZİM MESELEMİZ MAĞLUBİYETTEN KÜÇÜK ZAFERLER ÇIKARMAK DEĞİL”

Bu kör koridora bir günde girmediğimiz gibi elbette bir günde çıkış yok. Ama o seçimleri bir eşiğe getirmiş olmamıza rağmen hakemi de yenmek mecburiyetimiz olmasına rağmen, bütün kısıtlamalara ve olumsuzluklara rağmen, başarılı denebilecek bir iklimde olmamıza rağmen birtakım hatalarımız, eksikliklerimiz vardı. Ama şimdi bazıların yaptığı gibi ‘Biz demiştik, biz söylemiştik’ demiyoruz. Biz de çok şey söyledik. Bizim meselemiz bir mağlubiyetten kendi adımıza küçük zaferler çıkarmak değil. Konuşmaya gelinirse bizim de elimiz armut toplamıyor, biz de konuşuruz.

Türkiye’de hukuk işlese, o meşhur futbolcular hukuktan yardım isteyeceğine Tayyip Bey’den yardım istiyor. Çünkü onlar da biliyor hukuk falan yok, hukukun sahibi bu arkadaş. Sonra referandum dönemlerinde bu arkadaşların çektiği videoları hatırlıyorsunuz, değil mi? İşte bu kirli işleri kapandığı için… Popülermiş, ünlüymüş falan yok, yanlış yapan kimse onun hesabını verecek. Ülkede kayıt dışı siyasetin bedelini bu ülke ödedi. Darbeler, ara dönemler… Kayıt dışı bir dini alanın bedelini 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe teşebbüsü eliyle ödendi. Kayıt dışı ekonomik işlerin, olumsuzlukların, faaliyetlerin bedeli çok ağır. Bu ülkede İstanbul’da bir Başsavcı çıkıp ‘Bu adliyede yolsuzluklar oluyor’ diye bas bas bağırdı. Dünyanın başka bir ülkesinde olsa herhalde, başka işler olurdu.

İYİ Parti kumpası ve yerel seçimler

“NAMUSSUZLARLA KAZANACAKSAK KAYBEDELİM GİTSİN”

O kadar çok kanıksadığımız mesele var ki; anayasa değişikliğinden başlayalım. Demokrat Parti olarak tercihimiz çok net; bu milletin ortak müştereği olmuş ilk 4 madde ile ilgili tartışmayı ve konuşmayı hiçbir zaman zaten kabul etmeyiz. Eğer muhalefetten bir teklif istiyorlarsa, 6 siyasi parti olarak hazırladığımız Anayasal değişimi de merkeze alan teklifimiz ortada duruyor. İstiyorlarsa bakabilirler. İstemiyorlarsa Tayyip Bey’in paşa gönlü olsun diye onun aparatı olmayız, olacakların da yolları açık olsun. Zaten Tayyip Bey’i kurtaracak hiçbir demokratik formül, düzen yok. Ancak demokrasiyi, hukuku eğip bükerek, tehditler savurarak, PKK’yla iş birliği yapıp muhalefeti suçlayarak, ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ dediği gibi birtakım manipülasyonlarla, birtakım çok iyi bildikleri oyunlarla milletin hakkını ve oyunu gasp ederek, yanlış enflasyon rakamlarıyla milletimizin sofrasındaki ekmeği çalarak bu işi yapabilirler. Ama biz inandığımız yoldan sonuna kadar yürüyeceğiz. O yüzden namussuzlarla kazanacaksak, kaybedelim gitsin!”

(ANKA)

Kaynak: TELE1