Dövülen sendika başkanı istifa etti

Yayın tarihi: 18 Kasım 2021 Perşembe 10:40 am - Güncelleme: 18 Kasım 2021 Perşembe 10:40 am

MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, 14 Kasım Pazar günkü sendika kongresi öncesi, bir grup tarafından tekme tokat dövülerek saldırıya uğramıştı, Kuruoğlu açıklama yaparak istifa ettiğini açıkladı.

Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu istifa haberini kamuoyuyla paylaştı. Kuruoğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi:

– Türk Eğitim Sen, son dönemde hâkim politik tavrın etkisiyle alın teri davasından uzaklaştığı görüntüsü, üyelerimizin bir çoğunda tepkiye sebep olmuştur. Zaman içinde ise politik iklimin tesiriyle şubeleri dizayn etmek üzere çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.

– Bu süreç, hayatları boyunca kendi kabiliyetleri ve üye takdiri ile seçim kazanamayacak grupların, fitneyle başka yapılardan destek alarak sendika yöneticisi olma heveslerini kabartmıştır. Türk Eğitim Sen Samsun 1 No’lu Şubenin 7. Olağan kongresi öncesinde seçilecek şube başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin dizayn edilme çabaları, şubemizin üyeleri arasında gerginliğe sebep olmuştur. Baskıların artması üzerine 137 şube delegesinin 100’ü kongreye gelmeme kararını yönetime bildirmiştir.

– Sadece kendi belirledikleri kişilerin yönetici olmasını isteyenler ve böyle bir yönetim anlayışını kabul ederek sendika yöneticisi olmaya çalışanlar hayatları boyunca yaptıklarının kara lekesini taşıyacaklardır.

– Sendikal anlayışımızda ortaya çıkan kırılmalar, demokratik yollarla seçimlerin bir çok şubede yapılamaması ve yaşananlar karşısında sendika genel merkezimizin sessizliği sebebiyle Türk Eğitim- Sen Samsun 1 No’lu Şube Başkanlığından ve Türk Eğitim Sen üyeliğinden istifa ediyorum.

Levent Kuruoğlu MHP’nin ilk yönetimi ile politik ayrılıklar yaşadığı gerekçesiyle sendika olağan kongresi öncesi, 23 Nisan Ortaokulu’nun bahçesinde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. İstifa etmesi yönünde baskılanan Kuruoğlu, açıklama yaparak istifasını duyurdu. MHP Genel Merkezi istifa açıklamasından sonra sessiz kaldı.