Döviz artışı Turyol’u da vurdu! Seferler durduruldu

Yayın tarihi: 19 Aralık 2021 Pazar 9:18 am - Güncelleme: 19 Aralık 2021 Pazar 9:18 am

Vapur işletmecisi Turyol, akaryakıta gelen zamlar ve dolardaki artış sebebiyle seferlerini durdurma kararı aldığını duyurdu.

Deniz yolu ulaşım hizmeti veren Turyol, döviz kurundaki ve maliyetlerdeki artış sebebiyle bazı seferlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Turyol tarafından yapılan açıklamada, gemilerin ihtiyacı olan teknik malzemelerin fiyatlarındaki artışa değinildi. Çınarcık ve Esenköy seferleri ile Kadıköy-Karaköy/Eminönü seferleri geçici süreliğine durduruldu.

Turyol tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşulların tetiklediği önlenemez enflasyon artışları, denizde kullandığımız akaryakıta son 1 ay içinde yüzde 32, 1 yıl içinde ise yüzde 110 oranında uygulanan fiyat artışları, gemilerimizin ihtiyaç duyduğu teknik malzemelerin fiyatlarının dövize endeksli oluşu, dövizin yine 1 yıl içinde yaklaşık yüzde 100 artışı yada TL’nin tüm yabancı paralar karşısında olağanüstü değer kaybına uğrayarak devalue edilmesi gibi bir çok faktör artık bizleri maliyetlerimizi karşılayamayacak boyuta getirmiştir.

Büyük özveri içinde yaz veya kış demeden hizmet ettiğimiz İstanbul kalkışlı Çınarcık ve Esenköy seferlerini,ve Kadıköy (Metro İskele)-Karaköy/Eminönü seferlerini maliyetlerimizin karşılanabileceği şartların oluşabileceği süreye kadar durdurmuş bulunduğumuzu üzülerek belirtmek isteriz”

Dünya Bankası Türkiye için 300 milyon dolarlık krediyi onayladı