Yeneroğlu’ndan Erdoğan’a: Dört yıl bir şey denilmeyecek ve gün gelecek…

Yayın tarihi: 8 Aralık 2019 Pazar 1:56 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2019 Pazar 2:00 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni parti kurmaya hazırlanan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkındaki ‘İstanbul Şehir Üniversitesi’ suçlamalarına AKP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’ndan tepki geldi.

Kavga sertleşiyor! ‘Mal varlıkları araştırmalı’ diyen Davutoğlu’ndan sonra Özdağ: Cumhurbaşkanı derhal bankalara talimat vermeli

Yeneroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İddia edilen sözde usulsüzlük olayıyla ilgili 4 yıl bir şey denilmeyecek ve gün gelecek, kendi başbakanımız ve en parlak bakanlarımız dolandırıcılıkla suçlanacak! Tam bir talihsizlik…  İzahı siyasetse, olmaz olsun böyle siyaset. Şehir Üniversitesine desteğim dünden daha fazla” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne demişti?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kayyuma devredilmeye hazırlanan İstanbul Şehir Üniversitesi’ne ilişkin eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’i dolandırıcılıkla suçlayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Erdoğan’dan eski yol arkadaşlarına: Bunlar dürüst değil

İstanbul’da bir Şehir Üniversitesi meselesi ortaya çıkardılar. Bu üniversitesinin bir ayağında bizim olduğumuzu, diğer ayağında malum zatın olduğu söyleniyor… Şehir Üniversitesi’nin tahsisini başbakanlığım döneminde ben yaptım. Tahsisini ben yaptığım halde malum zat başbakan olunca bunu mülkiyet devrine dönüştürdü. Bu yapılamaz. Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü hiçkimseye bırakmıyorlar. Hani bunlar dürüstü. Bu mülkiyet devrini yaparken yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Bitmedi; bunlar Halk Bankası’nı da dolandırmaya çalışıyorlar. Halk Bankası’ndan kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası ciddi bir kredi veriyor. Maalesef bunlar, ödeme planında Halk Bankası’na ödemeleri yapmıyorlar. Halk Bankası da kendilerini sürekli uyarıyor. Şu anda borçları 417 milyon noktasında