Dört kardeşin intihar ettiği Fatih’te eylem: Failleri ülkeyi yönetenlerdir

Yayın tarihi: 9 Kasım 2019 Cumartesi 11:55 am - Güncelleme: 9 Kasım 2019 Cumartesi 11:55 am

“Bu cinayete sessiz kalmıyor, bütün komşularımızı ‘Susmayın’ demeye davet ediyoruz!” diyen Fatih Dayanışması, intihar eden 4 kardeş ile ilgili Kocamustafapaşa’da eylem gerçekleştirdi

Fatih Molla Gürani Mahallesi’nde bulunan bir evde ikisi erkek, ikisi kadın 4 kardeşin cesetleri bulunmuştu. Evin kapısında “Dikkat siyanür var, polisi arayın” notu bırakan kardeşlerin intihar ettiği öğrenildi. Kardeşlerin intiharı sonrası Fatih Dayanışması’nın çağrısıyla Fatih Kocamustafapaşa Meydanı’nda eylem düzenlendi.

Sendika.org’un haberine göre, “Bu cinayete sessiz kalmıyor, bütün komşularımızı ‘Susmayın’ demeye davet ediyoruz!” diyen Fatih Dayanışması, intiharı algı operasyonu olarak niteleyen veya ekonomik nedenler dışında bir sebebe bağlamaya çalışan AKP medyası ve yazarlarına da tepki gösterdi. İntiharların sebebinin ekonomik kriz, failinin ise ülkeyi yönetenler olduğunu belirten Fatih Dayanışması’nın Kocamustafapaşa Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında öne çıkanlar şöyle:

Ekonomik krizin yakıcılığı ve halkın gündelik yaşamının her yerine sirayet etmesi sağır sultanın dahi malumu. Meclis önünde kendini yakan işçilerden, çocuklarına kıyafet alamadığı için yaşamına son veren annelere-babalara kadar intihar bir umutsuzluk ve öfke patlaması olarak önümüzde duruyor.

Geçtiğimiz günlerde Fatih’de ana akım medyanın intihar diye verdiği ama apaçık cinayet olan vahim bir olay yaşandı. Fatih’te oturan ve geçim derdiyle daha fazla yaşayamayan 4 kardeş siyanür içerek yaşamına son verdi.

BEDAŞ yetkilileri büyük bir ahlaki sorumsuzlukla daha cenazeler çıkmadan gelip elektiriklerini kestiler. Onlar için Limak’ın Cengiz Holding’in parası yurttaşların canından daha değerlidir. Yaşanan üzüncü olaya İntihar diyenler çıktı, başka bir şey olabilir diyen cin fikirli gazeteciler çıktı. Oysa tablo çok açık: Sistemin yarattığı ekonomik kriz bir cinayet daha işledi. 4 kardeşin tetikçisi sistem, failleri ise çok uzun süredir ülkeyi yönetenlerdir. Bu cinayet karşısında sessiz kalmak, ah vah edip bir köşede üzülmek bizim harcımız değil! 4 kardeşin hesabını sormak, 4 kardeşin yerinde komşularımız olmasın diye mücadele etmek tek seçeneğimiz!

Fatih Dayanışması olarak komşularımızın dertlerini dertlerimiz kılarak, her türlü zorluğa, baskıya ve engellemeye rağmen göğüs gererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz! Zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yapan bu düzen olan ve olacak olan bütün intiharların failidir.

Bu cinayete sessiz kalmıyor, bütün komşularımızı ‘Susmayın’ demeye davet ediyoruz!

Yaşamak için mücadeleye, mücadele için Fatih Dayanışması’na!