Dördüncü asgari ücret toplantısı neden yapılmadı?

Yayın tarihi: 14 Aralık 2021 Salı 8:17 am - Güncelleme: 14 Aralık 2021 Salı 8:17 am

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret merakla beklenirken, dördüncü toplantının dün (13 Aralık) neden yapılmadığına ilişkin sorular hala cevap bekliyor.

Gelecek yıl geçerli olacak yeni asgari ücreti belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu şimdiye kadar üç toplantı yaptı. 4. ve son toplantı için gözler iktidarda.

Geçen hafta son toplantının hafta başında yapılacağı söylentisi yayılmıştı. Bu nedenle de hazırlıklarını tamamlayan taraflar dün gün boyunca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan toplantı için davet bekledi.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; resmi toplantı için davet gelmedi. Tarafların bir araya gelecekleri ardından da Beştepe’ye gidecekleri, kararın burada açıklanacağı beklentisi de vardı. Dolardaki hızlı yükseliş toplantı planlarını da bozdu.

Asgari ücrette son viraj: Masada yeni gündem

‘EKONOMİ ZİRVESİ BEKLENDİ’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun katılımıyla kamu bankalarının genel müdürleriyle İstanbul’da toplanması nedeniyle Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun da beklemeye geçtiği belirtildi.

5 saat süren ekonomi zirvesi sona erdi