Döner bıçaklı saldırıya uğrayan mağdur yaşadığı dehşeti anlattı! “Yabancıların burada olmalarına karşıyız”

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 4:45 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 4:45 pm

İstanbul Fatih’te üç gün önce yolu kapattığı için tartıştığı kağıt toplayıcısı Ferhad Omranıfar’ın döner bıçaklı saldırısına uğrayan Şeyhmus Aykurt, yaşadığı dehşeti anlattı. Aykurt, “9 yıl bence çok az çünkü öldürmeye teşebbüs etti. Boğazıma vurmaya çalıştı. En az 15 yıl ceza alması lazım.” dedi.

Olay, İstanbul’un Fatih ilçesindeki Yedikule’de 9 Ekim Pazar günü saat 17.00 sıralarında meydana gelmişti. İddiaya göre, İran uyruklu kağıt toplayıcısı Ferhad Omranıfar, çöp konteynerinden kağıt toplarken hurda arabasını yola park etti. Sokaktan geçen hafif ticari otomobil sürücüsü Şeyhmus Aykurt, kağıt toplayıcısından kendisine yol vermesini istedi. Hurda arabasını çekmek isteyen kağıt toplayıcısı ile Şehmus Aykurt arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma sırasında sinirlenen kağıt toplayıcısı Ferhad Omranıfar, aracında bulunan Şeyhmus Aykurt’a motosikletinde bulunan döner bıçağıyla saldırdı. Aykurt bileğinden yaralanırken, gürültü üzerine olay yerine gelen mahalle esnafı, döner bıçaklı saldırganı darbetti. Gözaltına alınan Ferhad Omranıfar, 10 Ekim’de Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilerek tutuklandı. Omranıfar’ın “Kasten yaralama” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ve mahkum olması halinde sınır dışı edilmesi de talep edildi.

“BENİM YERİMDE BİR KADIN OLSAYDI ÖLDÜRECEKTİ”

Saldırıya uğrayan Şeyhmus Aykurt yaşadıklarını DHA’ya anlattı. Aykurt, “Olay çok kötüydü. Yoldan geçerken arkadaştan yol vermesini istedim. Kendisi oralı olmadı. Bir daha uyardım. Yolu kapatmıştı. Kendisi bana, ‘Buradan TIR bile geçer siz niye geçemiyorsunuz’ dedi. Kendisine, araba zor geçiyor, biraz daha ileri alırsanız daha rahat geçeriz dedim. O an birden sinirlendi. Ben motorunu çekeceğini düşündüm. Ancak motorun altından bıçağını çıkarıp, bana doğru yürüdüğünü gördüm. Ben ilk etapta bana vurana kadar bıçak olduğunu fark etmedim. Benim yerimde bir kadın olsaydı öldürecekti diye düşünüyorum. Ben elimden geleni yaptım. Kendimi korumaya çalıştım. Geri kalanını gerçekten hatırlamıyorum” diye konuştu.

“9 YIL ÇOK AZ, İKİ PARMAĞIM ARTIK ÇALIŞMIYOR”

Saldırganın 9 yıl hapis istemiyle yargılanmasını doğru bulmadığını belirten Aykurt, “Burada yaşıyorum. Normalde böyle şeyler olmuyordu. Son zamanlarda artmaya başladı. Daha önce sadece bir iki kere yolda karşılaştım. 9 yıl bence çok az çünkü öldürmeye teşebbüs etti. Boğazıma vurmaya çalıştı. Elimle kendimi korumaya çalıştım. O an elim de kesilebilirdi. İki parmağım artık çalışmıyor, damarlarım komple koptu. Doktor iyi bir ameliyat geçirdiğimi söyledi ama tedbirli olmamız gerekiyormuş. Ortalama 2 ay alçıda kalacak. Ardından tedavi göreceğim.” ifadelerini kullandı.

“2 AY ÇALIŞAMAYACAĞIM”

Saldırı nedeniyle kolunu iki ay kullanamayacağını belirten Aykurt, “En az 15 yıl ceza alması lazım. İnsan canını bu kadar basit görmemeleri lazım. Ben 2 ay çalışamayacağım, 3 çocuk okutuyorum. Biri üniversiteye yeni başladı. Şu an çalışmıyorum. Evim kira ve evimi nasıl geçindireceğimi bilmiyorum” dedi.

Otomobil sürücüsünü döner bıçağıyla yaralayan İranlı’ya 9 yıl hapis istemi