Dondurma alırken dondurmacının hayatını kurtardı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2019 Cumartesi 2:30 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2019 Cumartesi 3:34 pm

İzmir’de dondurma almak için sıraya giren acil tıp teknisyeni kadın, solunum durması nedeniyle bir anda yere yığılarak kriz geçiren dondurmacıyı kalp masajıyla hayata döndürdü.

İzmir’de dondurma satışı yaparken ani solunum durmasından (arrest) dolayı kriz geçiren Nazmi Altıntaş sırada bekleyen Acil Tıp Teknisyeni Özlem Ensari tarafından kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü. Foça ilçesinde bulunan ve uzun yıllardır dondurma ustalığı yapan Altıntaş, gece saatlerinde satış yaparken yanındaki çalışanın tavsiyesi üzerine sandalyeye oturarak dinlenmeye geçti.

Telefonuyla ilgilenen Altıntaş, bir anda sandalyeden yere yığıldı. Altıntaş’ın düştüğünü görenler müdahale etmeye çalışırken dondurma sırasında bekleyen Foça 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu görevlisi Acil Tıp Teknisyeni Özlem Ensari, yardıma koştu.

İlk olarak Altıntaş’ın nabzını kontrol eden Ensari, dolaşım olmadığını görünce müdahaleye başladı. 112’nin aranmasını isteyen Ensari, bir yandan kalp masajına başladı. Bir çalışandan da suni solunum yapmasını isteyen Ensari, yaklaşık 7 dakikalık çalışma sonucu Altıntaş’ı hayata döndürdü. 112 Acil Servis ekiplerinin gelmesiyle Altıntaş, hastaneye kaldırıldı.