Donarak ölen yavrusunun başından ayrılmadı

Yayın tarihi: 1 Şubat 2021 Pazartesi 11:15 am - Güncelleme: 1 Şubat 2021 Pazartesi 11:15 am

Van’da yavrusu eksi 20 derecede donarak ölen köpek, yavrusunun başından ayrılmadı. Dondurucu soğukta yatan anne köpek, zaman zaman yavrusunu yalayıp, koklayarak canlandırmaya çalışması görenleri duygulandırdı.

Yurt genelinde soğuk hava dalgası etkili olurken sokak hayvanları da yaşamakta zorlanıyor. Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye düştüğü Van’ın Erciş ilçesinde de yavru bir köpek donarak hayatını kaybetti.
Anne köpek ise saatlerce yavrusunun başında bekledi. Zaman zaman yavrusunu yalayarak canlandırmaya çalışması kimi zaman da başucuna yatan köpek, mahalleliyi de duygulandırdı.

Yavrusunun başından bir an olsun ayrılmayan köpek için mahallelilerden bazıları yiyecek bıraktı. Anne köpek, ölü yavrusunun yanına yaklaşan köpekleri de saldırarak kovdu. Geçen saatlere rağmen anne köpek, kar altında yavrusunun başında beklemeyi sürdürdü.

“ÇOK ZOR BİR DURUM”

Yavru köpeğin öldüğünü fark ettiğini anlatan Seyfullah Kasımoğlu, şöyle konuştu:

“Yol ortasında biri yavru, iki köpeğin olduğunu gördüm. Biraz yaklaştığımda yavru köpeğin öldüğünü fark ettim. Çok kötü oldum, çok üzüldüm. Anne köpek yavrusunun başında öylece bekliyordu. Köpeği merak ettiğim için birkaç saat sonra evden gelip görmek istedim. Ama, yerinde değildi. Biraz daha uzakta bulunan ağaçlık alana yavrusunu getirmiş başında bekliyordu. Gece geç saatlerde, yani olaydan 10 saat sonra geldiğimde hala yavru köpeğin başında bekliyor. Yanına yaklaşan diğer köpeklere saldırıp, yavru köpeğin yanına yaklaşmasına izin vermiyordu. Evden biraz et getirip, anne köpeğe verdim. Çok zor bir durum bu. Annelik içgüdüsü nasıl bir şey ben bu köpekte gördüm. Bir gün sonra sabah geldiğimde köpek kar ve tipinin altında hala yavrusunu bekliyordu”