Donald Trump websitesi Türk hackerlar tarafından hacklenmiş

Yayın tarihi: 20 Ekim 2021 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 19 Ekim 2021 Salı 5:50 pm

Website yer alan mesajda , “Allah’ı unutup onlara kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın. İşte onlar gerçekten yoldan çıktılar” ifadelerine yer verildi.

Sayfada ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gömülü bir videosunun yanı sıra bilgisayar korsanının Instagram ve Facebook sayfalarına bir bağlantı da yer aldı.

Kendilerine RootAyyıldız adını veren bir bilgisayar korsanı, bu hack olayının ve geçmişte birçok başka olayın sorumluluğunu üstlendi. Ulusal İstihbarat Konseyi söz konusu hackerları web sitesinin tahribatına bağlayan bir rapor yayınladı. Geçmişte de Biden’ın internet sitesinde Türkçe bir mesaj, ülke bayrağı ve Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. Padişahı II. Abdülhamid’in bir fotoğrafı gösterilmişti.

Donald Trump

Forbes’a göre RootAyyıldız’a yapılan göndermeler ilk olarak 9 Ekim’de sitede yer aldı. Hacker, Anakart’a yaptığı açıklamada şunları ekledi: “Sosyal medya hesaplarını veya web sitelerini hacklemek gibi birçok saldırı alanı var, ben bir hacktivistim ve uzun süredir web siteleri üzerinde çalışıyorum. Sesim duyuldu.” ifadelerini kullandı. Geçen yılki ABD Başkanlık Seçimlerinden önce, bilgisayar korsanları Trump’ın web sitesinin kontrolünü de ele geçirmeyi başardı. Hakkında sayfasını, suçlayıcı verileri paylaşarak o zamanki POTUS’un itibarını sarsmakla tehdit eden bir mesajla değiştirmişlerdi.

Facebook, platformunda nefret söylemlerinin yüzde 50 düştüğünü iddia ediyor