Donald Trump tüm sosyal mecralardan yasaklandı

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 9:31 am - Güncelleme: 13 Ocak 2021 Çarşamba 5:33 pm

ABD başkanı Donald Trump YouTube hesabı ile ilgili oldukça önemli bir karar alındı. Böyle bir sonucun ortaya çıkacağı asla beklenmiyordu. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Donald Trump YouTube üzerinden bazı videolar yayınlıyordu. Özellikle seçim zamanında bu uygulama fazlasıyla kullanıldı. İşin aslına bakacak olursak tüm sosyal medya araçları aktif bir şekilde kullanıldı. Seçim vakitlerinde Trump için bu uygulamalar büyük yarar sağlasa bile yine de şu an pek birşey ifade etmiyor.

Uzun bir süredir ABD fena halde çalkalanıyordu. ABD senato binasının basılması tüm bunlara tuz biber oldu. Hatta yaşanan olaylarda bir kadın vurularak öldürüldü. Bu durum işleri daha karmaşık hale getirdi.

Joe Biden ile girdiği seçimi küçük bir farkla kaybeden Donald Trump, önemli bir konuşma yaptı. Bu konuşmada halkı gaza getirmek istediği oldukça açıktı. Verdiği mesajlar halktaki öfkeyi daha da artırdı.

Donald Trump

Tüm bu öfke ve kontrolden çıkmış bir Trump kitlesi birleşince geçtiğimiz gün yaşananlar ortaya çıktı. Sosyal medya platformları bunun üzerine Trump’ın konuşmalarını kesti. Bu da yetmeyince onu tamamen sosyal medyadan yasakladılar. Önce Twitter sonra Facebook derken şimdi de YouTube onu engelleme kararı aldı.

Yaşanan öfkeden nasibini alan Donald Trump, sosyal medya kullanamaz hale geldi. Şiddeti kışkırttığı sebebiyle YouTube platformundan da paylaşım yapılması engellendi. Böylece ABD Başkanı’nın paylaşım yapabileceği neredeyse hiçbir kurum ve kuruluş kalmadı.

ABD’de Cumhuriyetçi senatörler bile ona karşı tavır aldı. Trump şu anda en yalnız günlerini yaşıyor. Peki siz Trump ile alakalı verilen bu kararları destekliyor musunuz?