Donald Trump giderayak Huawei’yi hedef aldı

Yayın tarihi: 20 Ocak 2021 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 19 Ocak 2021 Salı 2:27 pm

Eski ABD başkanı Donald Trump son gününde Huawei’ye bir darbe daha vurdu. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Bilindiği üzere ABD’de yapılan seçimler sonrasında Trump büyük bir yenilgi almıştı. Biden’ın görevi devralmasından yalnızca 1 gün önce Trump Huawei’ye bir darbe daha indirdi.

Zaten Huawei’nin zirveden dibe yaptığı yolculuğun en büyük mimarı Trump’tı. 2019 yılında Huawei’yi kara listeye alan ve peşi sıra ambargolar koyan Trump yönetimi Çinli üreticinin mobil pazarda büyüyüp güçlenmesinin önüne geçmişti.

Çok değil. Geçtiğimiz yıla kadar Huawei mobil pazarda zirveye oynayan hatta bir ara Samsung’u geçerek dünyanın en fazla telefon sevkiyatı gerçekleştiren isimlerinden biri olmuştu. Fakat gelinen noktada Çinli üreticinin pazar payının yarısına yakınını kaybetmesi bekleniyor.

Huawei Donald Trump

Huawei yönetimi, yeni başkan Biden ile birlikte bazı ambargoların kalkacağını umut ediyordu. Fakat Trump gider ayak Huawei’ye bir kazık daha attı. Hali hazırda pek çok üreticinin Çinli şirket ile ticaret yasağı bulunuyordu. Trump son gününde verdiği kararla ticaret yasağını genişletti.

Böylece Huawei’nin ABD merkezli şirketlerle ticaret yapması neredeyse tamamen imkansız hale getirildi.

Biden hükümeti göreve başladığında ne olur bilinmez. Fakat Huawei’nin mevcut durumu pek de parlak değil. İşin kötü yanı ise aynı durumun Xiaomi’nin başına gelme ihtimali de bulunuyor.

Malum, Xiaomi de bir süre önce ABD tarafından kara listeye dahil edilmişti.

Samsung varisine hapis cezası