Domuz saldırısına uğrayan köpeğe estetik ameliyat

Yayın tarihi: 27 Haziran 2020 Cumartesi 4:38 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2020 Cumartesi 4:38 pm

Akdeniz İlçesi Kürkçü Mahallesi’nden gelen ihbar üzerine yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ekipleri, domuz saldırısı sonucu yaralandığı tespit edilen sahipsiz köpeği ameliyatla sağlığına kavuşturdu.

Yaralı köpek, hayvan ambulansında gerçekleştirilen ilk müdahalenin ardından Kaşlı Bakımevi’ne getirilerek uzman veteriner hekimler tarafından ameliyat edildi. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatla ekipler, köpeğin parçalanan ağız, burun ve dudak kısmını dikerek, sağlığına kavuşmasını sağladı. Ağzı ve dudağı parçalandığı için besinleri çiğneyemeyen köpek, ameliyatın hemen ardından sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde beslenmeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ekipleri, yaralanan bir köpeği daha gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla sağlığına kavuşturdu.

Akdeniz İlçesi Kürkçü Mahallesi’ndeki vatandaşlardan 444 2 153 Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine yola çıkan ekipler, domuz saldırısına uğrayan köpeğe kısa sürede ulaştı. Hayvan ambulansında ilk müdahalesi yapılan köpek, Kaşlı Bakımevi’ne getirildi.

Köpek ameliyattan kısa süre sonra sorunsuz bir şekilde beslenmeye başladı

Uzman veteriner hekimler tarafından muayene edilen köpeğin ağız, burun ve dudak kısmında ciddi yaralanmalar olduğu tespit edildikten sonra ameliyata alındı. Köpeğin yırtılan ağız, burun ve dudak kısmı yaklaşık iki saat süren ameliyatla dikilirken, yanağının iç kısmı ayrı, dış kısmı ayrı operasyona tabi tutuldu. Köpeğin burun kanalında darbeye bağlı oluşan yırtıklar da ayrı bir operasyonla dikildi.

Ağzı ve dudağı parçalandığı için besinleri çiğneyemeyen köpek, gerçekleştirilen başarılı ameliyatın hemen ardından sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde beslenmeye başladı.