Domenec Torrent itiraf etti

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 10:59 am - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 12:23 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Galatasaray’da taşlar bir türlü yerine oturmuyor… Alt lige düşmeyi garantilemiş Yeni Malatyaspor maçında bu defa skoru almış ama sahada kötü futbol oynayan bir takım gördük.

Sezonun başından beri orta sahada ısrarla Taylan ve Berkan tercih edildi. Neredeyse 30 maç yapan bu iki oyuncudaki ısrar sezonun heba edilmesine, hatta gelecek sezonda da Avrupa’ya gidilemeyecek olmasına neden oldu. Taylan ve Berkan çok iyi insan olabilirler fakat Galatasaray’da oynamak için iyi insan olmak yeterli değil. Sezonun bitimine bir kaç hafta kalmasına ve sürekli bu iki ismin oynamasına rağmen takım oyununu bir türlü geliştiremediler. En kötüsü de o pozisyonda kadro derinliğinin de olmaması. O bölgeye ilaç olsun diye, ‘Gedson’a ihtiyacımız yok’ açıklamalarının ardından alınan Pulgar’ın da performansı ortada

Taylan için ayrı bir parantez açmak istiyorum…

Berkan belki de Galatasaray gibi bir takımda oynayacak bir futbolcu değildir ama sahada sürekli aktif topsuz koşular sürekli baskı ve hücuma takımla birlikte çıkması dikkat çekiyor fakat top ayağına geldiği zaman onu kullanma şekli bu takımda oynamak için yeterli olmadığını gösteriyor.

Taylan ise sezonun kötü gitmiş olmasında da dolayı kafa olarak sahada değil. Top kaybettiği zaman sadece ayağa kalkıyor kafası önde eğik, mutsuz, orta sahada top rakipteyken rakiple beraber koşmak ya da top ayağına geldiğinde sağa ve ya geriye atmaktan fazla bir şey yapmıyor. Geçen yıl harikalar yaratan Taylan’dan eser yok!

TAYLAN ISLIKLANMADI

Takımdaki kötü gidişatın bir nedeni de iletişimde eksiklik. Futbolcuların mutsuz oldukları çok belli. bunu sahada en çok yansıtan Taylan teknik heyet bununla ilgili ne kadar çaba sarf ediyor tartışılır. İletişimde eksiklik oyuncuların zaman zaman taraftarla da iletişiminin bozulmasına neden oluyor. Yeni Malatyaspor maçı sonrası Taylan oyundan alınırken tribünlerden ıslık sesleri yükseldi. Fakat ıslıklar Taylan için değildi, Torrent’in oyuncu değişikliği için çok fazla beklemesindendi. Muhtemelen teknik heyet bunu da üstüne alınmadı

TORRENT’TEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Geldiği günden beri iletişim sıkıntısı yaşayan Torrent oyuncular ve kulüp arasındaki sorunu adeta itiraf etti. Daha önce hiç bu kadar göz önünde olan bir görevi olmamasından dolayı medya karşısında hazırlıksız yakalanan Torrent’e kulüp yönetiminden de destek gelmedi.

Bana göre maç sonrası bir iletişim kazası daha yaşandı. Morutan’ın neden oynatılmadığı sorusu sonrasında Torrent, Morutan’ın içine kapanık biri olduğunu sadece Rumence konuşabildiği ve tercümanı yanında olmayınca kimseyle konuşamadığını hatta geçtiğimiz günlerde Florya’da yalnız başına yemek yediğini söyledi. Büyük umutlarla milyonlarca euro bonservisler ödenip getirilen bir futbolcunun bu yalnızlığı yaşamasının tek bir nedeni olabilir yönetimin iletişim beceriksizliği.

Florya’da böyle bir durum yaşanıyorsa bu yönetimin bu güne kadar takımı nasıl boşladığının adeta ispatı.

Torrent’in de bazı çelişkili açıklamaları var yine Barış Alper ve Morutan hakkında “Morutan da Barış da inanılmaz antrenman çıkarıyorlar. Kaan da öyle. Benim antrenmanlarda hiçbir şikayetim yok” sözlerini söylemesi taraftar nezdinde neden oynamadıkları sorusu akıllara geliyor.

Fakat hocanın hakkını da vermek lazım Omar, Nelson, Marcao, Van Aanholt ve Kerem’in gelişimi gözle görünür biçimde arttı. Barcelona ekolünden gelmesi ve antrenman seviyesini başka bir boyuta taşıması oyuncuların geliştirmesinde rol oynadığı görülüyor. Bunu Muslera da açık açık söyledi.