Dolunay TV’de dolandırıcılık: Hocamız sizde büyü tespit etti!

Yayın tarihi: 22 Eylül 2020 Salı 11:31 am - Güncelleme: 22 Eylül 2020 Salı 11:57 am

Kendisini metafizik uzmanı olarak tanıtan Hakan Kenan’ın, Dolunay TV’de izleyicilerin dini duygularını sömürerek, program sonrası dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Halk TV’den Fırat Yeşilpınar’ın haberine göre, Dolunay TV’de yayınlanan programda Hakan Kenan’ın ‘ücretsiz arama’ diye duyurduğu telefon numarasını arayan vatandaşlardan bazı kişisel bilgiler isteniyor. Bilgileri alınan izleyiciler daha sonra program çalışanları tarafından aranıyor. İzleyicileri arayan kişi, “Hocamız sizde büyü tespit etti. Ama bunu siz sorun etmeyin. Hocalarımızın göndereceği dualarla 21 gün sonra tam anlamıyla sıkıntınızın ortadan kalkacağını göreceksiniz. Çözülmeyecek bir şey gibi görünmüyor. Bu süreçte biz de sizin yanınızda olacağız” ifadesini kullanıyor.

Telefondaki kişi duaların ücretsiz olduğunu ama 110 TL kargo ve mürekkep parası ödenmesi gerektiğini söylüyor. Bu yöntemle kaç kişiden ne kadar para toplandığı ve bu “ticari faaliyetin” nasıl faturalandırıldığı belirsizliğini koruyor.

RTÜK DAHA ÖNCE DE CEZA VERMİŞ

Dolunay TV’de yayınlanan söz konusu programa 23.07.2020’de RTÜK tarafından ceza verilmiş. Kanala, RTÜK yasasının 8’inci maddesinde yer alan “Yayın hizmetleri… kişileri fal veya batıl inançlar yoluyla istismar edemez.” ilkesinin ihlali nedeniyle para cezası verilmiş.