Dolby Atmos teknolojisini kullanacak ilk podcast platformu Wondery olacak

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2022 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 4:06 pm

Her geçen gün daha popüler hale gelen ve hem daha fazla yaratıcı hem de daha fazla sponsor çeken podcastler, bugün artık milyar dolarlık bir sektör haline gelmiş durumda.

Hatırlayacağınız gibi ABD’den podcast gelirinin 2 milyar doların üzerine çıktığı haberini kısa süre önce sizinle paylaşmıştık. Podcast pazarının böylesine büyümesi farklı farklı şirketleri bu alana çekiyor. Bu alana giren son şirket de gelişmiş ses sistemleriyle tanınan Dolby oldu.

 

Bu yılın başında podcastçileri Dolby Atmos kullanarak çok daha gelişmiş bir ses deneyimi sunmaya davet eden şirket, bu alanda ilk ortaklığını Wondery ile yapıyor.

podcast

Dünyanın en büyük podcast kanallarından biri olan Wondery, dinleyicilerine Atmos teknolojisiyle podcastler sunan ilk podcast platformu olacak.

Özellikle sinema salonlarında aşina olduğumuz Atmos sistemi, 3 boyutlu bir ses deneyimi sunarak sesin farklı yönlerden geldiği hissini yaratan gelişmiş bir surround ses teknolojisi. Bu teknolojinin yakın zamanda akıllı telefonlara ve kulaklıklara uyarlanmış olması, podcast dünyasının Atmos teknolojisine geçişini mümkün hale getirdi.

Bugün artık dinleyiciler sevdikleri bir podcasti de üç boyutlu bir ses deneyimiyle dinlemeye bir adım uzaktalar. Çünkü Wondery’nin bu alanda öncü olması, onu diğer podcast platformlarının da takip etmesi bekleniyor.

Redmi Note 11S akıllı telefon inceleme