Dolardan yılın yeni rekoru

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 9:30 am

Güne yükselişle başlayan dolar, TL karşısında 17.59 ile yılın zirvesini gördü. Euro ise 18 TL sınırında.

Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sert faiz artışını fiyatlarken dolarda yılın rekoru geldi. Bankalararası piyasada dolar 17.59  TL ile yılın zirvesini gördü. Kur şu an 17.59’un hemen altında seyrediyor. TL’nin yılbaşından bu yana değer kaybı yüzde 25’i buldu.

Euro/TL ise 18 sınırında hareket ediyor. Geçen hafta 1’in altına inen euro/dolar paritesi ise bu seviyenin üzerine çıkması sonrasında 1,02’de dengelendi.

Kur ateşlendi! Euro ve dolardan yılın rekoru

100 BAZ PUAN FİYATLANIYOR

Fed’in faiz artışlarına karşı haziran itibariyle yüzde 9,1’e yükselen ABD enflasyonu, piyasalarda Fed’in faiz artışlarını sertleştirme ihtimalini güçlendiriyor.

Piyasalarda önümüzdeki toplantı için ağırlıklı görüş Fed’in 75 baz puanlık faiz artışına gideceği yönünde şekillense de 100 baz puan ihtimali de göz ardı edilmiyor.

Diğer yandan doların küresel piyasalarda tüm para birimlerine karşı yaşadığı değer kazancı, henüz faiz artış kararı almayan Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) üzerinde baskı yaratırken, piyasalar perşembe günü gerçekleştirilecek toplantıda AMB’nin 25 baz puanlık faiz artışını fiyatlıyor.

Fransız banka Societe Generale’den dolar/TL için yıl sonu tahmini!