Dolar tarihi rekor kırdı! Berat Albayrak’ın sözleri yeniden gündem oldu

Yayın tarihi: 18 Kasım 2021 Perşembe 3:02 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 2:06 pm

Merkez Bankası, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz açıklamalarına uyarak 100 baz puan faiz indirimine gitti. Merkez’den çıkan faiz kararı sonrası Dolar TL kuru 10,95  seviyesine kadar yükselirken akıllara eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sözleri geldi.

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu’ndan faiz indirimi kararı çıktı. Merkez faizi 100 baz puan indirirken yüzde 16 olan faiz oranı yüzde 15’e geriledi. Merkezin karının ardından rekor kıran Dolar TL kuru 10.95 seviyesine ulaştı.

Merkez’in kararı sonrası hızla yükselen dolar akıllara AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019’da 31 Mart yerel seçimleri öncesinde dolar kuruna ilişkin söylediği sözleri akıllara getirdi.

Albayrak şunları söylemişti:

“Ağustos, eylül, ekim aylarında bol bol döviz alıp, 6 liradan 7 liradan… Niye? Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya, 6-7 liradan toplayalım dolarları, 10-15’ten satarız. Dolar düştü 5 liraya. Bunlar kara kara düşünüyor. Eyvah eyvah. E, ne yapacağız? Şöyle bir kriz çıksa da füze yağsa da şu olsa da bu olsa da dolar yükselse de bir kâr etsek. Çok beklersiniz, hele de seçimden sonra daha çok beklersiniz.”

Merkez, Erdoğan’ın talimatını uyguladı!