Dolar fırladı, yandaş medya Yiğit Bulut’a sarıldı

Yayın tarihi: 23 Mart 2021 Salı 12:23 pm - Güncelleme: 23 Mart 2021 Salı 12:34 pm

Doların fırlaması sonrası dolar kuru barını ekranlarından kaldıran yandaş medya bu sabah da Yiğit Bulut‘a sarıldı.

Piyasalardaki hareketlilik gündemdeki yerini korurken sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, Habertürk, A Haber, CNN Türk, TRT Haber gibi televizyon kanallarının canlı yayınlarına katılarak açıklamalarda bulundu.

Habertürk canlı yayınında, Naci Ağbal’ın Merkez Bankası başkanlığı görevinden alınmasının Erdoğan’ın kararı olduğunu söyleyen Yiğit Bulut, “Çok ciddi spekülasyon yapılıyor. Cumhurbaşkanı başdanışmanı sıfatıyla, Merkez Bankası başkanında aldığım son bilgiler doğrultusunda, Merkez Bankası asla olağanüstü bir toplantı yapılmayacak. Serbest piyasa şartları neyi gerektiriyorsa, dünyayla entegre, bankalarla entegre adımlar atılmaya devam edilecek” açıklamasını yaptı.

Yiğit Bulut’un açıklamalarına tepki yağdı: ‘Reel olarak büyüyen tek ülke Türkiye’

“SPEKÜLASYON…”

Yiğit Bulut, A Haber canlı yayınında ise “Çünkü inanılmaz bir şekilde spekülasyon yapılıyor. Sabah bakıyorum haberlere eski parti kurmuş bakanlar, siyasetçiler, bazı gazeteciler, kara pazartesi, kara Salı, kara Çarşamba… Yani bu ülke bizim ilk önce onun altını çizerek söyleyeyim. Bu ülkede bir kara pazartesi olursa hiç kimsenin işine yaramaz. İş yerleri, çalışanlar, esnaf sonuçta hepimiz aynı gemideyiz. Bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Bu topraklarda yaşayacağız hep birlikte. Bu tip spekülasyonları yapan arkadaşlar lütfen vicdanen bir oturup düşünsünler” açıklamasını yaptı.

CNN Türk canlı yayınına da katılan Bulut, yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na yönelik eleştirilere yanıt verdi. “MB Başkanı için köşe yazarıydı MB başkanı oldu. Gazeteci olmak onurlu bir iştir. Gazeteciden MB başkanı oldu diyorlar, bunu reddediyorum” diyen Bulut, “Şahap Bey’i uzun yıllardır tanırım. 32 yaşında bir bankanın Genel Müdür yardımcısı oldu. Doçent oldu, profesör oldu. Bankacılık konusunda profesördür” ifadelerini kullandı.

2018 yılında dolar 7 TL’yi aştığında ise Yiğit Bulut “Finansal 15 Temmuz” başlıklı bir yazı yazmış ve “Şimdi dövizden TL’ye dönüp Türk sermaye piyasalarına ve TL enstrümanlara sahip çıkma günü. Bu adımı atanların 12-48 ay içinde nasıl bir kazanç elde edeceğini hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullanmıştı.