Dolar faiz kararı öncesi zirveden indi

Yayın tarihi: 20 Ekim 2021 Çarşamba 5:18 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2021 Çarşamba 5:20 pm

Dolar, Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi zirve seviyelerden 9.23’lere kadar indi.

Merkez Bankası’nın (TCMB) yarın açıklanacak kritik faiz kararı öncesi dolar/TL 9.23 seviyelerine kadar düşüş gösterdi. Bankacılar TCMB’nin faizleri düşüreceğine yönelik son dönemde TL’de değer kaybı olacağı yönünde alınan pozisyonların bir kısmının yarınki karardan bir gün önce kapatıldığını söylediler.

Kurda dolar bugün en yüksek 9.3550 seviyeleri test etti. Dolar/TL gelişmekte olan para birimleri genelindeki iyimserliğin de desteğiyle, TCMB’nin faiz indirimlerine bu hafta da devam edeceği endişesiyle dün 9.37 ile tarihi zirvesine kadar yükselmişti.

Dünya’da yer alan habere göre, bir bankanın döviz masası işlemcisi, “TCMB’nin kararı yaklaştıkça volatilide de arttı. Pozisyonlanmanın hala değer kaybı yönünde kuvvetli olduğunu görüyoruz ancak yarın bir indirim gelmez ihtimalini de göz önüne alanların pozisyonlarının bir bölümünü kar realizasyonu ile kapadığını görüyoruz” dedi. Bir banka işlemcisi ise hareketi PPK kararı öncesi “TL kısa pozisyonlardan risk azaltma” olarak yorumladı.

MERKEZ BANKASI NE YAPACAK?

Piyasa faiz kararını yarın saat 14:00’te öğrenecek. Faiz indirim beklentilerin yarısı 50 baz puan, diğer yarısı ise 100 baz yönünde oluştu. Sınırlı sayıda ekonomist ise Merkez Bankası’nın ekim ayını pas geçebileceğini düşünüyor.

Bitcoin tüm zamanların rekorunu kırdı