Dolar bir rekor daha kırdı

Yayın tarihi: 17 Haziran 2021 Perşembe 11:02 am - Güncelleme: 17 Haziran 2021 Perşembe 11:02 am

Fed’in kararları sonrası güçlenen ABD Doları ve artan ABD tahvili faizlerinin etkisiyle dolar/TL’de, yeniden 8,60’ın üzeri görüldü.

Dolar yeni bir rekor daha kırarak 8,61 TL oldu. Dünya’da yer alan habere göre; Türk Lirası varlıklar için, Avrupa Merkez Bankası faiz kararıyla başlayan ve oldukça yoğun geçen bir haftalık ajandanın son gündem maddesi olarak olarak bugün TCMB’nin faiz kararı izlenecek. TCMB’nin faizleri sabit tutmasına kesin gözüyle bakılırken piyasalar daha çok kullanılan ifadelerden ilk faiz indirimi zamanlamasını daha net tahmin etmeye çalışacaklar.

Dün akşam ABD Merkez Bankası (Fed) iki gündür devam eden Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarının ardından faizleri sabit bıraktı ve varlık alım programını da değiştirmedi. Faiz kararının ardından Powell’ın merakla beklenen tapering sorularına, ekonomide ciddi bir ilerleme kaydedilene kadar varlık alımlarının süreceğini ifade etti.

Powel, faiz artışına yönelik mesajlarında ise “Yakın vadede başlayacak olan tartışma tahvil alımlarının ölçeğidir. Faiz artırımı çok daha sonra gerçekleşecek. Tapering, düzenli, metodik ve şeffaf şekilde başlayacak” ifadeleriyle yanıt verdi.