Dolar açıklaması yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan uyarı

Yayın tarihi: 24 Şubat 2022 Perşembe 5:10 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2022 Perşembe 5:10 pm

Hazine ve Maliye Bakanlığı Rusya’nın harekatı sonucu değer kaybı yaşayan TL için ‘gerekli önlemlerin alınacağını’ duyurdu, riskli yatırımlardan uzak durulmasını istedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırı uluslararası piyasaları vurdu. Gerilimin etkisiyle TL değer kaybı yaşadı, dolar 14.60’ın üzerini gördükten sonra kısmi geri çekildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bir açıklama yaparak krizin ekonomik ve finansal etkilerine karşı gerekli tüm önlemlerin alınacağını duyurdu. Açıklamada vatandaşlardan manipülatif söylemlere inanmaması istendi.

Flaş… Rusya, Ukrayna’da askeri operasyon başlattı! İşte dakika dakika tüm gelişmeler

‘YAKINDAN İZLİYORUZ’

“Yakın zamanda riskli pozisyon alan vatandaşlarımız önemli mali kayıplarla karşı karşıya kalmıştır” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya askeri müdahalesi kapsamındaki gelişmeler yakından izlenmektedir. Uluslararası alanda yaşanan bu gelişmelerin olası ekonomik ve finansal etkileri; tarım, turizm, dış ticaret, enerji ve müteahhitlik dahil her boyutuyla, Bakanlığımızca ve ilgili Bakanlıklarla istişare içinde takip edilmektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi bu süreçte de gereken tüm tedbirler kararlılıkla alınacaktır.

Türkiye’den Rusya’ya çağrı: Bu haksız ve hukuksuz eylemi durdurun

‘DAYANIKLILIĞI GÜÇLENDİRDİK’

Türkiye ekonomisi sağlam temelleriyle geçtiğimiz dönemde birçok iç ve dış şoku bertaraf etmiştir. Üretimi, ihracatı, yatırımları ve istihdamı önceleyen; dengeli ve istikrarlı büyümeyi odağına alan Türkiye Ekonomi Modeli ile attığımız adımlar sayesinde ülkemizin zorluklara karşı dayanıklılığını daha da güçlendirdik.

Piyasalarda Donbas krizi! Dolar son iki ayın zirvesinde!

‘RİSKLİ POZİSYONDAN KAÇININ’

Bilindiği üzere yakın zamanda manipülatif söylemlere itimat ederek oldukça riskli pozisyonlar alan vatandaşlarımız önemli mali kayıplarla karşı karşıya kalmıştır. Son iki ayda Türk Lirasını güçlendirmek için önemli politikalar uygulamaya konulmuş ve bu konuda başarılı olunmuştur. Bu çerçevede, uluslararası finansal piyasalarda bu gerginliğin neden olduğu oynaklıklara karşı vatandaşlarımızın Türk Lirasını ve Türk Lirası cinsi varlıklara olan güveninin devam etmesinin ve riskli pozisyonlar almaktan kaçınmalarının her açından önemli olduğu değerlendirilmektedir.”