Dolar 7 eşiğini kırdı

Yayın tarihi: 28 Nisan 2020 Salı 11:23 am - Güncelleme: 28 Nisan 2020 Salı 11:35 am

Küresel etkenler nedeniyle dün 6,95 seviyesinden işlem gören dolar bugün 7 liraya yükseldi.

Merkez Bankası’nın geçen hafta 100 baz puanlık beklentinin üzerindeki faiz indirimiyle dolar 7 sınırına dayanmış, Çarşamba akşamı da New York seansında 7.0077’yi test etmişti.

Bu sabah gelişen ülke para birimleri dolar karşısında yatay/yüksek seyrediyor.

Bu hafta Fed ve Avrupa Merkez Bankalarının faiz kararı takip edilecek. Salgının ekonomilerde yarattığı tahribatı önlemek için önemli adımlar atan iki Merkez Bankası’nın yeni adımlar atıp atmayacağı izlenecek. Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayacak.

Ünlü Menkul Değerler bir notunda “son bir ayda dolar karşısında en çok değer kaybeden gelişmekte olan ülke para birimlerinden bir olan TL, dün risk iştahındaki toparlanmaya karşın varlık göstermekte zorlandı. Teknik olarak bakıldığında kurdaki yukarı yönlü eğilimin 7,00 civarında ivme kaybetmesi pozitif olmakla beraber bunun TL lehine hareketi henüz tetiklediğini görebilmiş değiliz. İlk etapta 6,90’a doğru bir geri çekilme oluşması bu yönde sinyaller verecektir. Bunun önünü açılması için ise küresel risk iştahının ılımlı seyrini korumasının yanında Türkiye’nin risk priminin azalması gerektiğini düşünüyoruz. Aksi bir senaryo ise 7,00’nin üzerinin test edilme riskini canlı tutacaktır.” ifadelerini kullandı.

(Bloomberg)