Dolar 10 TL olacak diyenlerle dalga geçen A Haber alay konusu oldu

Yayın tarihi: 12 Kasım 2021 Cuma 1:40 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2021 Cuma 1:42 pm

Merkez Bankası’nın faiz indirim kararları sonrasında hızla artan dolar sabaha karşı 9.9850 lirayla yeni tarihi zirvesini gördü. A Haber’in “dolar 10 liraya çıkacak” diyenlerle dalga geçmesi akıllara geldi.

Dün kısa süreliğine 9.97’yi aşan dolar/TL bu sabaha karşı düşük hacimli piyasada rekor kırdı.

Dolar sabaha karşı 9.9850 lirayla yeni tarihi zirvesini gördü.

Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini yükseltti! Fark sadece 3 kuruş

“DOLAR 10 LİRA OLACAK DİYENLER….”

Bu gelişmelerin ardından A Haber’in dolarla ilgili uyarılarda bulunan ekonomistleri hedef göstererek “Dolar 10 lira olacak diyen felaket tellalları sessiz” şeklinde yaptıkları haberler yeniden akıllara geldi.

A Haber dolarla ilgili uyarıda bulunan ekonomistlerle ilgili “Dolar 10 lira olacak” diyen sözde ekonomistler şimdi sessiz” demişti.

Takvim Gazetesi ekonomi müdürü Faruk Erdem A Haber canlı yayınına konuk olarak “millet artık bu oyunlara gelmiyor onlar da susmaya devam edecekler.

 

Bizimkiler suspus çünkü bekledikleri olmadı. Ben hep söylüyorum bunların 3 tane dertleri var bir siyasi kaygıları var bu ülke batsın biz iktidara gelelim. İki ticari kaygıları var paralarını ceplerine doldurabilmek için bazı şeyler söylüyorlar. Üçüncüsü de istihbarı kaygılar ki onu siyasi analistler herhalde analiz ederler” demişti.

LÜTFÜ ELVAN’DAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan Meclis Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yaptı.

Son günlerdeki döviz kurlarındaki hareketliliğe değinen Elvan, “Hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla, yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumlar doğru değil” dedi.

Türkiye’de dalgalı kur rejiminin olduğunu belirten Elvan, “Kurun değeri de piyasada belirlenir” diye konuştu.

“ENFLASYON TEMKİNLİ OLMAYI GEREKTİRİYOR”

“Piyasa faizlerinde, varlık fiyatlarında, döviz kurunda ve beklentilerde yaşanan hareketliliğin farkındayız” diyen Elvan, şunları kaydetti:

“Tüm bu unsurlar, entegre bir şekilde enflasyon görünümünü şekillendiriyor, dolayısıyla, burada, hiçbir ilgili dinamiğin göz ardı edilemeyeceği kanaatindeyim. Küresel konjonktür ve yurt içi enflasyonun seyri temkinli olmayı gerektiriyor.”