‘Dolar 10 lira olacak’ davasında sona doğru: Savcı beraat istedi

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 11:47 am - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 11:47 am

Dolar 10 lira olacak” dedikleri için ‘provoke edici paylaşımlar’ yaptıkları gerekçesiyle 38 kişinin yargılandığı davada savcı beraat talep etti.

Bloomberg finans muhabirleri Kerim Karakaya ile Fercan Yalınkılıç, gazeteciler Mustafa Sönmez, Sedef Kabaş, Merdan Yanardağ ve Orhan Kalkan’ın da aralarında bulunduğu 38 kişinin “Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet etmek” suçlamasıyla yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

MLSA’den Eylem Sonbahar’ın haberine göre, celse arasında mütalaasını sunan savcı sanıkların üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığından beraatlerine karar verilmesini talep etti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) katılan vekili Merzuke Dağlı’nın, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirttiği davada Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) vekili Ayşegül Erbil ise “Esas hakkındaki mütalaaya yönelik beyanda bulunmak üzere süre talep ediyoruz” dedi.

Son sözü sorulan sanıkların beraatlerini talep etmesinin ardından savunmaya başlayan avukatlardan Mustafa Atilla Erdoğmuş, “Birçok sanık gibi müvekkilimin de soruşturma aşamasında beyanı alınmadan CMK’nın usullerine aykırı olarak iddianame düzenlenmiştir. Bilirkişi raporunda müvekkilimin hiçbir menfaati olmadığı açıkça belirtilmiştir. Mütalaaya katılıyoruz” diye konuştu.

Dosyanın 2019 yılından beri devam ettiğini belirten gazeteci Sedef Kabaş vekili Yağızhan Veli, “Makul süre doğrultusunda Anayasa Mahkemesi kriterleri çerçevesinde yargılamanın bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle katılan kurumun süre talebinin reddine karar verilmesini talep ederiz” dedi.

Mazeretleri kabul eden mahkeme, karar vermek üzere davayı 29 Nisan’a erteledi.

‘Dolar 10 TL olacak’ diyenler bir kez daha hakim karşısına çıktı