Dokunulmazlığı kaldırılan HDP’li Semra Güzel’in fezlekeleri başsavcılıkta

Yayın tarihi: 2 Mart 2022 Çarşamba 5:59 pm - Güncelleme: 2 Mart 2022 Çarşamba 5:59 pm

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yapılan oylamayla kaldırılmıştı. TBMM, Güzel hakkında hazırlanan iki fezlekeyi  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

HDP milletvekili Semra Güzel’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından TBMM, “silahlı terör örgütüne üye olma” iddiasıyla hazırlanan iki ayrı fezlekeyi Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanlığı da bu fezlekeleri Adalet Bakanlığına iletti.

Adalet Bakanlığı, fezlekeleri gereğini yapması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Başsavcılık, Güzel hakkındaki soruşturmayı yürütecek.

Diyarbakır Milletvekili Güzel’in yasama dokunulmazlığının kaldırılması için yapılan oylama 313 ‘evet’e karşılık 52 ‘hayır’ oyuyla karar alınmıştı.

NE OLMUŞTU?

PKK’lı bir teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, partisinden istifa etmiş ve hakkındaki dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili oluşturulan Meclis Hazırlık Komisyonu’nda savunma yapmıştı.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu aracılığıyla savunmasını yapan Güzel, fotoğrafların çözüm süreci döneminde çekildiğini, PKK’lı terörist Volkan Bora ile üniversite yıllarında arkadaş olduğunu, duygusal yakınlık sonucunda da aile arasında sözlendiklerini bildirdi. Güzel savunmasında, 2013 yılındaki çözüm sürecine atıfta bulunarak, “Bu süreçte taraflar arasında bir mutabakat oluşmuş, devlet yetkilileri ve çeşitli heyetler tarafından haberde bahsedilen bölgelere gidiş-gelişler yaşanmıştır. Birçok kişi gibi ben de bahsi geçen bölgeye gittim ve görüştük” dedi.

HDP Meclis’te Semra Güzel’in dokunulmazlığı için yürüdü