Doktorun isyanı: 36 saat nöbet cinayettir

Yayın tarihi: 25 Ekim 2021 Pazartesi 11:27 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2021 Pazartesi 11:27 pm

Asistan Doktor Rümeysa Berin Şen’in 36 saat nöbet tutmasının ardından eve dönerken trafik kazası geçirerek hayatını kaybetmesiyle doktorların uzun saatler nöbet tutmaları ve kötü çalışma koşulları yeniden gündeme geldi. Bir cerrah uyuyakaldığı fotoğrafı paylaşıp “36 saat nöbet cinayettir” notunu düştü.

Asistan Doktor Rümeysa Berin Şen’in önceki gün 36 saatlik nöbetinin ardından evine dönerken trafik kazasında yaşamını yitirmesiyle uzun saatler nöbet tutmak zorunda kalan hekimler sorunlarını yeniden gündeme getirdi. Şen’in meslektaşları alkışlarla Sağlık Bakanlığı’na yürüyerek, “Kaza değil cinayet” açıklamasını yaptı.

Mehmet Batuhan Örs isimli cerrah, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “36 saat cinayettir” dedi. Örs, hastaların da bu durumdan olumsuz etkilendiğine değinerek nöbet tuttuğu esnada malzeme beklediği an uyuyakaldığı fotoğrafı paylaştı.

Örs’ün paylaşımı şu şekilde:

Rümeysa Berin Şen’in görev yaptığı Ankara Şehir Hastanesi’nde Şen için anma gerçekleştirilirken iş yükünün sırtlayanların asistan hekimler olduğu vurgulandı. Şen için birçok ilde eylem yapılırken, Van’da yapılmak istenen anmada Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Hüseyin Yaviç ile TİHV Temsilcisi Sevim Çiçek gözaltına alındı. Van’daki basın açıklamasına polis müdahale etti.

“ŞİKAYETÇİ OLDUM”

Yaviç ve Çiçek ifadelerinin alındıktan sonra serbest bırakıldı. Konuyla ilgili TELE 1’e konuşan Yaviç, kentte devam etkinlik yasağından dolayı gözaltı yapıldığını söyledi.

Yaviç, “Trafik kazasında yaşamını yitiren meslektaşımızı anmak istedik. Sırtımda darp izi var. Şikayetçi oldum” dedi.

Hastaneden Dr. Rümeysa Berin Şen için ‘nöbet’ açıklaması

Hekimler, Sağlık Bakanlığı’na yürüdü: Kaza değil, cinayet

Van’da gözaltına alınan TTB yöneticisi: Sırtımda darp izi var