Doktorları hedef alan imam açığa alındı

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2022 Salı 3:00 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2022 Salı 3:13 pm

Konya’da doktorları hedef alan Kayalar Camisi’nin imamı Ahmet Gür, açığa alındı. TELE1’in ulaştığı bilgilere göre İmam Gür, sözlerinin kesilerek paylaşıldığını ve doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinden de bir katliam olarak bahsettiğini iddia etti.

Meslektaşlarının görev başında öldürülmesinin ardından iki günlük grev kararı aldıkları için hekimleri hedef gösteren Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür açığa alındı. Konuyla ilgili TELE1’den Esma Yapıcı’ya konuşan Bosna Hersek Mahallesi Muhtarı Sait Tepe, “Açığa alındı. Müfettişler geldi buraya. Şu an camiye gitmiyor zaten.” ifadelerini kullandı.

İMAM SÖZLERİNİN KESİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Tepe, imam Ahmet Gür ile olan görüşmesini de anlattı. Buna göre Gür, sözlerinin yalnızca bir kısmının kesilerek verildiğini söyledi.

İmamla olan görüşmesini Muhtar Tepe şu sözlerle anlattı:

“Pişman olmuştur tabii ki. Sözlerim kesildi diyor. Ben başında ‘bu bir katliam’ dedim diyor. ‘Bunu yapanlar… Böylesine bir katliam yapamazlar’ dedim diyor”

İmam doktorları hutbede hedef aldı: İğnen yapılmazsa öldürmez misin, dövmez misin?

NE OLMUŞTU?

Konya Şehir Hastanesi’nde bir güvenlik görevlisi tarafından öldürülen Dr. Ekrem Karakaya’nın ardından meslektaşları tüm yurtta protesto gösterileri düzenledi. Türk Tabipleri Birliği de 7- 8 Temmuz’da grev kararı aldı.

Doktorların grev kararıyla birlikte Konya’da bulunan Kayalar Camisi İmamı Ahmet Gür’ün hutbe sırasında söyledikleri gündem oldu. Videoda Gür’ün şunları söylediği görüldü:

“Doktor öldürüldü deyip de bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine ya. Dün hastanelerin hiçbirisi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var, tedavi olacak adam var. Yani bu ne getirir? Daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetlerini. Televizyonda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, git bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim.”

Tepkilere neden olan bu sözlerin ardından Konya Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı imam hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.