Doktorlara provokatör diyen KON TV spikeri: Bir olacağız diri olacağız

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 8:38 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 8:38 pm

Konya’da doktorlar meslektaşları Ekrem Karakaya’nın katledilmesini protesto etti. Kon TV spikeri İbrahim Arıcı, doktorlara provokatör dedi. Arıcı, doktorlardan özür dilemek yerine, “Cumhurbaşkanımızn dediği gibi bir olacağız diri olacağız” dedi.

Konya’dan bölgesel yayın yapan Kon TV’nin ana haber spikeri İbrahim Arıcı, Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı protesto eden doktorları hedef alarak, “Evet şu anda maalesef birkaç doktorun olay yerindeki süreci provoke ettiklerini görüyoruz” dedi.

Doktorları hedef alan görüntülerinin sosyal medyaya düşmesinin ardından Twitter hesabından olayın çarpıtıldığını iddia eden Arıcı, hukuki işlem başlatacağını söyledi.

Doktorlar açık bir şekilde provokatör dediği görüntülerin net ve tam halinin ortaya çıkmasının ardından tweetini silen Arıcı, bugün (7 Temmuz) yayımlanan ana haber bülteninde geri adım atmadı.

Sosyal medya trollerinin kasıtlı provokasyonuna uğradığı iddia eden Arıcı, “Sağından solundan kırparak sanki ters bir söylemimiz varmış gibi gösterdiler” ifadelerini kullandı. Sözlerinin kırpıldığını iddia eden Arıcı, ifadelerini doğrulayacak görüntüleri paylaşmadı. Arıcı, konuşmasını ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini alıntılayarak bitirdi. Arıcı şunları sarf etti:

“Bir de bizimle ilgili yanlış bir anlaşılma var. Sosyal medya trollerinin kasıtlı provokasyonu desek açıkçası daha doğru olacak. Kon TV olarak bu elim hadise sağlıkçıların her zaman yanında olduk. sağından solundan kırparak sanki ters bir söylememiz varmış gibi gösterdiler. Sosyal medyada dezenformasyonun en tipik örneklerinden birini yaşıyoruz. İnanın tek kelime ile bu acılı süreçte yazıklar olsun. Böyle bir durumda nasıl tersini düşünebiliriz. Avamız çıktığımız kadar bağırıyoruz hekime uzanan eller kırılsın. Daha ne diyelim. bizi bilen bilir yalana yanlışa hep birlikte karşı duracağız. Halkın sağlığı milletin birliği için bu şart. Cumhurbaşkanımız dediği gibi bir olacağız diri olacağız iri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız hep birlikte Konya olacağız.”

SİLDİĞİ TWEETTE ALAKASIZ GÖRÜNTÜLER PAYLAŞMIŞTI

Arıcı, görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından attığı bir tweet ile sözlerini çarpıldığını iddia ederek bahsedilen görüntülerden alakasız bir kayıt paylaşmıştı. Kayıtta, Arıcı bir milletvekilinin doktorları provoke ettiği söylediği duyuluyordu. Oysa Arıcı’nın tepki gören konuşması, doktorların Konya Valisi’ni protesto ettiği anlardaydı.

Kon TV spikeri meslektaşları için eylem yapan doktorlara provokatör dedi

SİLDİĞİ TWEET

SAĞLIK EMEKÇİLERİ KON TV’Yİ KOVMUŞTU

Konya’da bugün Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından açıklama yapan sağlık emekçileri, Kon TV’yi kovmuştu.