Doktorlar, mühendisler gidiyor onlar böyle geliyor

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 12:42 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 1:11 pm

Doktorların mühendislerin yurt dışına gitmelerinin arttığı bu dönemde kaçak göçmenler de Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Kocaeli’nde bir kamyon dolusu kaçak göçmenin kente giriş yaptığı anlara ait görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Kamyon kasasından kentin çeşitli yerlerine dağılan 27 kaçak göçmen, polis ve jandarmanın takibi sonrası yakalandı.

Dilova ilçesinde, trafik kontrolü sırasında durdurulan kamyonun sürücüsünün yeterli sürücü belgesinin olmadığı tespit edilerek araç yediemin otoparkına çekilmesi sırasında kamyon kasasından inerek kaçmaya çalışan Afgan uyruklu 27 kaçak göçmen yakalandı.

Doktorlar ‘kaçıyor’ mu? Yurt dışında çalışmak isteyen hekim sayısı 15 kat arttı

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kuzey Marmara Otoyolu, Dilovası Mermerciler gişe çıkışında trafik kontrolü esnasında bir kamyonu durdurdu. Kamyon sürücüsü İ.A.’nın yeterli sürücü belgesi olmadığı belirlenmesi üzerine araç yediemin otoparkına çekildi.

Ekiplerin inceleme yapmak için kamyonun kasasının arka kapısını açması ile yurda kaçak olarak giren göçmenler ekiplerden kaçarak şehrin çeşitli noktalarına dağıldı. Polis ve jandarmaya haber verilirken, Afgan uyruklu 5’i çocuk 27 kişi yakalandı. 27 kişinin sınır dışı edilmesi için çalışma başlatılırken yakalandıktan sonra gözaltına alınan kaçak göçmenler  adliyeye sevk edildi.

Yurda kaçak giren kişilerin kamyon kasasından inerek kaçmaya çalıştıkları anlar ise sosyal medyada gündem oldu.

İzmir’de 237 kaçak göçmen daha yakalandı

LÜTFÜ TÜRKKAN’DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konu hakkında sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Bu video Gebze’de çekildi. Suriyeli göçmenler Gebze’ye nasıl getirildi? Bu işin organizatörleri kim? Bu ihanete siyasi saikler ile kim göz yumuyor?”