Doktordan can güvenliği için silah, elektro şok ve çelik yelek talebi

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2022 Pazar 12:28 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2022 Pazar 12:29 pm

Can güvenliği tehdidi hisseden doktor Sağlık Müdürlüğü’ne başvurdu. Doktor, kendini koruyabilmek için kurşun geçirmez yelek ve miğfer, biber gazı, elektro şok cihazı ve saldırgana karşı nefsi müdafaa için silah istedi.

Konya Şehir Hastanesi’nde Uzman Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi, can güvenliği tehdidiyle görev yapan sağlık çalışanlarının tedirginliğini artırdı. Doktor E. Ş., Sağlık İl Müdürlüğü’ne dilekçe yazarak, görevde kullanmak üzere, kurşun geçirmez yelek ve miğfer, biber gazı, elektro şok cihazı ve saldırgana karşı nefsi müdafaa için silah talep etti.

E.Ş., dilekçesinde, “Onkoloji, bilindiği üzere kanser hastalığı ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Kanser tedavisi verdiğimiz hiçbir hastaya iyileşme garantisi verememekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre, korunmak için teçhizat talep eden E.Ş., olası bir silahlı saldırıya karşı hayati organlarını korumak için ‘kurşun geçirmez bir miğfer ve yelek’ istedi. Saldırganı etkisiz hale getirmek için biber gazı ve elektro şok cihazı talep eden doktor, “Olası silahlı bir saldırı durumunda nefsi müdafaa gereği saldırgana karşı koyabilmek için bir adet ‘silah’ istiyorum” dedi

Grev yapan doktorları “vatan haini” ilan etti