Doktora silahlı saldıran emekli polis gözaltına alındı

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 12:06 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 1:33 pm

Samsun’da ameliyat ettirdiği kızıyla ilgili bilgi vermediğini öne sürerek doktor Ömer Özkan’a silahlı saldırıya kalkışan emekli polis gözaltına alındı.

Samsun’da Bafra Devlet Hastanesi’nin 4’üncü katındaki Üroloji Servisi’nde meydana geldi. Emekli polis memuru Salim U., kızını ameliyat ettirdiği Beyin Cerrahi Uzmanı Doktor Ömer Özkan’ı, 3 gündür bilgi vermediğini öne sürerek Sağlık Bakanlığı’na şikayet etti.

Daha sonra ameliyatlı kızı yoğun bakım servisine alındı. Hastanede doktoru bekleyen Salim U., burada Ömer Özkan’a silahı doğrulttuğu sırada hastanedeki vatandaşların müdahalesiyle mermi tavana isabet etti, silah sonra tutukluk yaptı.

Yaşanan arbede sırasında olay yerine gelen güvenlik görevlileri şüpheliyi etkisiz hale getirdi. İhbarla olay yerine gelen polis, Salim U.’yu, gözaltına aldı.

TTB: SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

Türk Tabipleri Birliği(TTB), saldırıyı kınadı. TTB, hukuk bürosu aracılığıyla sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Samsun Bafra Devlet Hastanesi’nde görevli meslektaşımıza yönelik bir hasta yakını tarafından düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hukuk büromuz ve tabip odamız ile sürecin takipçisiyiz. Sağlıkta şiddetin toplumsal bir olgu olduğunu anımsatıyor; çözümün “reform” aldatmalarından değil, bütünlüklü ve etkili sağlık politikalarından geçtiğini bir kez daha vurguluyoruz.”

“Genel ahlakı bozduğu” iddiasıyla doktorluktan men edilen Larin Kayataş için göreve iade kararı!