Doktora saldırı anı kameralarda

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 11:49 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 4:02 pm

İstanbul’da bir acil serviste alkollü olduğu iddia edilen bir kadın, acil serviste görevli  pratisyen doktora saldırdı. Saldırı anları kameralara yansırken, polisler kavga anında müdahale ederek doktoru saldırıdan kurtardı.

Pendik’te, alkollü olduğu iddia edilen bir kadın acil serviste görevli Pratisyen Doktor Esma Demir’in saçını çekerek saldırıda bulundu. İddiaya göre, ihbar üzerine polis ekipleri bir otelde kavga eden çifti sağlık kontrolü için Pendik Devlet Hastanesi’ne götürdü. İşlemleri yapılan çiftten alkollü olduğu iddia edilen kadın bir anda hastanenin acil servisinde görevli Pratisyen Doktor Esma Demir’e saldırdı. Demir’in saçlarına asılan kadına polisler ve çevredekiler müdahale etti. Doktor Demir’in saçı uzun uğraşlar sonucu kadından kurtarılabildi.

Olay anları güvenlik kameralarına yansırken, saldırgan kadından şikayetçi olan Doktor Esma Demir, olayın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Demir, yaptığı paylaşımda

“Herkese merhaba. Ben acil serviste çalışmakta olan bir doktorum. 17 Kasım günü sabaha karşı nöbette iken fiziksel şiddete maruz kaldım. Olay olduğundan beri kafamı toplamaya sakin olmaya üzülmemeye çalışıyorum ama inanın bu gerçekten sandığımdan daha zormuş. Bana aniden sebepsiz saldıran şahıs hakkında adli süreçler başlatıldı. Bu görüntüleri buraya koymak beni ne kadar yaralıyor tahmin bile edemezsiniz. Ancak görmeyen gözler belki bu kez görür büyük bir farkındalık yaratırım umuduyla bu videoyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Sağlık çalışanları olarak çoğu gün uğradığımız sözel şiddete karşı maalesef tepkisiz kalmaya çoktan başlamıştık ancak bu ve bunun gibi olaylar da hiç de az yaşanmıyor biliyorum. Bir gün benim de başıma gelebileceğinin korkusunu çalışırken içimde hep taşıyordum. Mesleğimde 2.yılımın daha başındayken uğradığım bu şiddet ümidimi, şevkimi çokça tüketse de yine de haykırmak istiyorum. Buna ne zaman, nasıl, kim ‘dur’ diyecek, bilmiyorum ama artık YETER” ifadelerini kullanarak saldırıya tepki gösterdi.

Lüks aracından inip dilendi, ıPhone ile görüntülendi!