Ankara’da koca dehşeti! Doktor eşini işkence ile öldürdü, oğlu beyin kanaması geçirdi

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 8:01 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 3:40 pm

Ankara’nın Çankaya ilçesinde kadın doğum uzmanı Op.Dr. Zeynep Erdoğan, 8 ay önce evlendiği Mehmet Erdoğan adlı erkek tarafından işkence gördükten sonra öldürüldü. Zeynep Erdoğan’ın ilk eşinden olan çocuğu da işkenceye maruz kalarak beyin kanaması teşhisiyle hastaneye kaldırıldı.

Ankara’da Mehmet Erdoğan (47), 8 ay önce evlendiği kadın doğum uzmanı Op.Dr. Zeynep Erdoğan (47) ile onun 14 yaşındaki erkek çocuğu A.A.’nın ellerini bağlayıp, işkence yaptı. Olay A.A.’nın evden elleri bağlı şekilde çıktığını gören komşuların ihbarıyla ortaya çıkarken, eve gelen ekiplerin yaptığı incelemede vücudunda 5 bıçak darbesi bulunan Zeynep Erdoğan’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. A.A.’nın ise beyin kanaması teşhisiyle hastanede tedaviye alındığı öğrenildi. Şüpheli, Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.

İŞKENCE ETTİ

Olay önceki gün Çankaya ilçesi Mutlukent Mahallesinde meydana geldi. Yaklaşık 8 ay önce ikinci evliliğini yapan Zeynep Erdoğan, eşi Mehmet Erdoğan ile gece saatlerinde bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet Erdoğan, eşi Zeynep Erdoğan’ın ve onun ilk evliliğinden olan erkek çocuğu A.A.’nın ellerini bağlayıp, işkence etti.

Ertesi gün A.A.’nın evden elleri bağlı şekilde çıktığını gören komşular, durumu polis ekiplerine ve yakınlarına bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Zeynep Erdoğan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan ilk incelemede vücudunda 5 bıçak darbesi bulunan Zeynep Erdoğan’ın cenazesi, adli tıp kurumuna kaldırıldı. Zeynep Erdoğan’ın çocuğu A.A.’nın ise beyin kanaması teşhisiyle hastanede tedaviye alındığı öğrenildi.

KAÇARKEN YAKALANDI

Olaydan sonra kayıplara karışan zanlı Mehmet Erdoğan’ın yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayın ardından kaçan Mehmet Erdoğan, Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Ümitköy’de kendisine ait aracın içinde yakalanarak gözaltına alındı.

İNTERNETTE TANIŞIP EVLENMİŞLER

Mehmet Erdoğan ve Zeynep Erdoğan’ın, 9 ay önce internette tanıştığı ortaya çıktı. Mehmet Erdoğan’ın kendisini mühendis olarak tanıttığı ancak uzun süredir işsiz ve meslek sahibi olmadığı öğrenildi. İkisi de ikinci evliliklerini yapan çiftten Zeynep Erdoğan’ın 1, Mehmet Erdoğan’ın 2 çocuğu olduğu belirtildi. Şüpheli Mehmet Erdoğan’ın polise verdiği ilk ifade de ortaya çıktı. Mehmet Erdoğan’ın, “Eşim bana sürekli ‘Sen yakışıklı değilsin, senden daha yakışıklı birini bulup onunla evleneceğim’ diyordu. Olay günü de bu konu üzerine tartıştık ve kendisini bıçakladım” dediği öğrenildi.

Öte yandan kadın doğum uzmanı olan Zeynep Erdoğan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda hamile kadınlara önerilerde bulunduğu, özellikle koronavirüs döneminde hamile kadınların daha dikkatli olması gerektiğini belirttiği görüldü.