Doğuş Üniversitesi öğrencileri fahiş zamları protesto etti

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 4:34 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 4:34 pm

Doğuş Üniversitesi’nin eğitim ücretlerine zam yapması tepkiyle karşılandı. Kararı protesto eden öğrenciler, “zamlar geri alınana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Vakıf üniversitelerine büyük zam geldi. Doğuş Üniversitesi’nde yıllık eğitim ücreti 154 bin TL’ye yükseldi. Zamlara karşı öğrenciler bir araya gelerek, “Müşteri değiliz öğrenciyiz” dedi.

Doğuş Üniversitesi’nin fahiş zam yaptığını ve ücret artışına karşı mücadele edeceklerini belirten öğrencilerin açıklaması şu şekilde:

“2022-2023 eğitim ve öğretim yılı eğitim ücretleri, büyük zamlarla açıklandı. Doğuş Üniversitesi öğrencileri olarak güncel ödemelerimizin bize söylenen tutarın çok üzerinde olduğunu gördük.

Doğuş Üniversitesinin kayıt dönemlerinde boy boy yaptığı reklamlardan en öne çıkanı “En fazla %5 zam yapacağız.” reklamı olmuştur. Birçok sıra arkadaşımız eğitim hayatlarını verilen bu söz ile bu sıralara taşımıştır. Üniversite yönetimi bu sözünü reklam amacıyla binalara boydan boya asmış, bildirilerle bizlere dağıtmıştır. Bunlar hepimiz tarafından bilinmektedir. Kayıt esnasında da her öğrenciye bu durumun garantisi verilmiştir.”

YÖK’ün 9 vakıf üniversitesi soruşturmasından ücret düzenlemesi çıktı