Doğuş Medya Grubu’nun 250 çalışanın işine son vereceği iddiası!

Yayın tarihi: 25 Haziran 2020 Perşembe 4:44 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2020 Perşembe 4:44 pm

Bünyesinde NTV ve Star TV gibi önemli kanalları bulunduran Doğuş Medya Grubu büyük bir küçülmeye gideceği iddia edildi. Ekonomik nedenlerle yüzde 25’lik bir küçülme gerçekleşeceği, bu kapsamda da 250 kişinin işten çıkarılacağı ileri sürüldü.

Giderek daha tek sesli bir medya düzeninin hüküm sürmeye başladığı Türkiye’de, gazete ve televizyonlara güvenin her geçen gün azalması; reklam gelirlerini de önemli ölçüde etkiledi.

Kurdaki fırlama, maliyetlerin artışı ve son olarak COVİD-19 salgını ile birlikte ise ekonomik olarak iyice zor duruma düşen medya organları; faturayı bir kez daha emekçilere kesmeye hazırlanıyor.

DOĞUŞ MEDYA 250 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAK

Son iki yıllık süreçte işsiz gazeteciler kervanına birçok isim katılırken, Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş Medya Grubu’ndan da büyük bir küçülme hamlesinin geleceği öğrenildi.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; Doğuş Medya’da yüzde 25’lik bir küçülme gerçekleştirilecek. Bu da bin personeli bulunan grupta 250 kişinin işini kaybetmesi anlamına geliyor.

NTV VE STAR’IN BÜLTENİ ORTAK OLACAK

Küçülme planı ile ayrıca Star TV ve NTV yeni dönemde ana haber bültenlerini ortak yayınlayacak. Bu bülteni sunacak isim ise şu an Star TV Ana Haber’de izleyici karşısına geçen Nazlı Çelik olacak.

Kemer sıkma sürecinde ayrıca Doğuş Medya’nın Maslak’taki Doğuş Medya Center’dan Ayazağa’da bulunan genel müdürlüğe geçmesi planlanıyor.