Doğum gününde Kardeş Türküler şarkılarıya Ahmet Kaya

Yayın tarihi: 24 Ekim 2019 Perşembe 3:13 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2019 Perşembe 3:13 pm

Müzikli oyun Hep Sonradan ikinci sezonuna Ahmet Kaya’nın doğum günü olan 28 Ekim’de Uniq Hall’de başlıyor. Bir sürgün hikayesi olan Hep Sonradan Kardeş Türküler’in canlı olarak seslendirdiği Ahmet Kaya şarkıları eşliğinde sahneleniyor.

 ‘Hep Sonradan’, Paris’te sürgünde yaşayan Salih’in, hastalığından dolayı çocukluk arkadaşı olan Ahmet Kaya’yı ve müziklerini unutmama, hatırlama çabasını anlatıyor.

Yakın tarihe dair toplumsal hafızayı güncelleyen ve hem bu hafızaya hem de Ahmet Kaya’nın şahsında diğer sürgün hikâyelerine de bir saygı duruşu sunan ‘Hep Sonradan’ hikâyelere şarkıların tanıklık ettiği fakat sahne dili bakımından müzikal de olmayan bir “ilk” olma özelliği taşıyor.

 

Ahmet Kaya Şarkılarını Kardeş Türküler Canlı Olarak Söylüyor

‘Hep Sonradan’, ikinci sezonuna Ahmet Kaya’ın doğum günü olan 28 Ekim’de başlıyor. ‘Hep Sonradan’ın yapımcılığını Bgst Organizasyon üstlenirken, yönetmenliğini Metin Göksel yapıyor. Kardeş Türküler oyunun hikayesiyle doğrudan ilişkili olan 15 Ahmet Kaya şarkısını canlı olarak yorumluyor.

Ahmet Kaya’nın hayat hikayesinden önemli dönüm noktalarına dair detay ve anekdotların da anlatıldığı ‘Hep Sonradan’ın oyuncu kadrosunda Cüneyt Yalaz, Elit Andaç Çam, Ahmet Melih Yılmaz, İlker Yasin Keskin, Ferya Soysal ve Banu Açıkdeniz gibi deneyimli oyuncular yer alıyor.

Gülten Kaya destekledi, çalışma iki yıl sürdü

Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’nın da yazar ekibine fikirsel destek verdiği ‘Hep Sonradan’ için 2016 yılından bu yana çalışılarak 9 Ocak 2019’da ilk gösterim yapılmıştı. ‘Hep Sonradan’ sonbahar sezonunda 28 Ekim,  25 Kasım ve 25 Aralık’ta Uniq Hall’de sergilenmeye devam edecek.