Doğu Asya kırmızı alarmda! Henüz adı konulmayan hastalık Japonya’ya sıçradı

Yayın tarihi: 16 Ocak 2020 Perşembe 4:01 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2020 Perşembe 4:01 pm

Çin’de 50’den fazla kişide görülen, şiddetli şekilde solunum yetmezliğine yol açan daha henüz adı konulmamış, zatürre türevi salgın hastalığı Japonya’ya sıçradı.

Japon yetkililer, hastalığın yayılım yeri olan Wuhan bölgesinde bulunmuş 30’lu yaşlarındaki bir Japon’da hastalığın tespit edildiğini açıkladı.Çin’de 50’den fazla kişide görülen, şiddetli şekilde solunum yetmezliğine yol açan daha önce adı konulmamış, zatürre türevi salgın hastalığın bir örneğine Japonya’da rastlandı.

Japon yetkililer, başkent Tokyo’nun kuzeyindeki Kanagawa bölgesinde yaşayan, 30’lu yaşlarındaki bir adamda Çin’de tespit edilen virüsün bir benzerinin bulunduğunu açıkladı. Henüz hastalığın insandan insana geçtiğine dair bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Ancak hastanın Çin’in Wuhan bölgesinde bulunduğu ve bir Çinli ile sürekli temas halinde olduğunu söylendi. Bu durum, hastalığın bulaşıcı olduğu iddialarını güçlendiriyor.

ASYA’DA YAYILIYOR

Çinli yetkililer salgın nedeniyle şimdiye kadar Wuhan şehrinde 41 kişinin rahatsızlandığını, 6 kişinin durumunun ciddi olduğunu, 7 kişinin iyileştirildiğini, bir kişinin öldüğünü duyurdu. Hong Kong’da 71 kişide bu virüs tespit edildi. Tayland, Güney Kore, Viyetnam, Singapur ve Japonya, hastalığın ülkelerinde bulunduğunu duyurdu.

ABD VATANDAŞLARINI UYARDI

Çinli yetkililer hastalığın Wuhan’da canlı hayvanların da satıldığı kapalı bir pazar yerinden yayıldığını varsayıyor. ABD’nin Pekin Büyükelçiliği salgın nedeniyle vatandaşlarına seyahat uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada,Wuhan’a gidecek olanlara hayvanların satıldığı pazarlardan uzak durmaları, hayvanlarla ve çiğ etlerle temas etmemeleri tavsiye edildi.