Doğru Parti: RTÜK’ün TELE1’e yönelik sansürcü ve cezalandırıcı uygulamalarına karşı bir kampanya başlatıyoruz

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 11:05 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 11:05 pm

Doğru Parti, RTÜK’ün TELE1’e yönelik sansürcü ve cezalandırıcı uygulamalarına karşı bir kampanya başlattı.

Doğru Parti’si yayımladığı basın bildirisinde RTÜK’ün TELE1’e ve diğer muhalif kanallara karşı sansürcü ve cezalandırıcı uygulamalarına tepki gösterdi. DOĞRU Parti tarafından yayımlanan basın bildirisinde, ” Anayasa’nın ruhuna aykırı olarak kendinde yargılama yetkisi gören RTÜK, daha önce de sık sık yaptığı gibi, Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’nun konuk olduğu bir programdaki konuşması nedeniyle TELE1’e idari para cezası verdi. Bu tehdit ve ambargolara rağmen TELE1, sansüre boyun eğmeyip kendi ilkeleri doğrultusunda yayın yapmaktadır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kuru bir teşekkürün de yetmeyeceğinin farkındayız. RTÜK’ün başta TELE1 olmak üzere muhalif kanallara yönelik sansürcü ve cezalandırıcı uygulamalarına karşı DOĞRU Parti olarak bir kampanya başlatıyoruz. Vatanını seven tüm iş insanlarına, yandaş medyadan reklamlarını geri çekmeleri veya en aza indirmelerini, buna karşılık reklam bütçelerini muhalif TV kanalları ile gazetelere, muhalif yerel basına ve muhalif sosyal medya kanallarına aktarmaları çağırısında bulunuyoruz. Yanı sıra, üyelerimizi TELE1 İle dayanışma için TELE1’in kitap kampanyalarına katılmaya çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

İşte Doğru Parti’nin basın bildirisi;

DOĞRU PARTİ BASIN BİLDİRİSİ VE KAMPANYA ÇAĞIRISI

Anayasa’nın ruhuna aykırı olarak kendinde yargılama yetkisi gören RTÜK, daha önce de sık sık yaptığı gibi, Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’nun konuk olduğu bir programdaki konuşması nedeniyle TELE1’e idari para cezası verdi. (Mustafa Balbay’ın hazırlayıp sunduğu Ankara Rüzgârı programı. Tarih xxx)

RTÜK’ün el altından televizyonlara ambargo uygulamak için bir liste gönderdiği ve tehdit ettiğini, bu listenin başında da Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’nun olduğunu biliyoruz.
Bu tehdit ve ambargolara rağmen TELE1, sansüre boyun eğmeyip kendi ilkeleri doğrultusunda yayın yapmaktadır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kuru bir teşekkürün de yetmeyeceğinin farkındayız. RTÜK’ün başta TELE1 olmak üzere muhalif kanallara yönelik sansürcü ve cezalandırıcı uygulamalarına karşı DOĞRU Parti olarak bir kampanya başlatıyoruz.

Vatanını seven tüm iş insanlarına, yandaş medyadan reklamlarını geri çekmeleri veya en aza indirmelerini, buna karşılık reklam bütçelerini muhalif TV kanalları ile gazetelere, muhalif yerel basına ve muhalif sosyal medya kanallarına aktarmaları çağırısında bulunuyoruz.

Birçok iş insanının ve şirketin, iktidarın baskısından korktuğunun da farkındayız. Bu nedenle, iş insanlarına ve şirketlere yönelik bu çağrının güçlü bir etki yaratması amacıyla, yandaş medyaya reklam veren şirketler ve ürünleri haftalık olarak açıklanacaktır.

Başta işçi sendikaları, esnaf ve sanatkâr odaları, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere tek adam rejimine karşı olan tüm yurttaşlarımızı yandaş medyaya reklam veren şirketlerin ürünlerini boykot etme kampanyasına davet ediyoruz.

Muhalif medyaya reklam veren şirketleri ve ürünleri “Gönül Dostu Şirketler ve Ürünler” olarak değerlendireceğiz. Yanı sıra, üyelerimizi TELE1 İle dayanışma için TELE1’in kitap kampanyalarına katılmaya çağırıyoruz.

MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ

Basın özgürlüğü ve bağımsız medya; demokrasinin, özgürlüklerin ve insan haklarının teminatıdır. RTÜK üyeleri, genel başkanımızın konuşmasını yorumlayıp çıktığı kanala ceza vererek görevlerini kötüye kullanmışlardır. Kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. RTÜK’ün aldığı bu karar, gelecekte partimizin düşüncelerinin televizyon kanalları yoluyla açıklanması üzerinde baskı ve sansür uygulaması getirmektedir. RTÜK üyelerinin, bir siyasi parti genel başkanının ya da sözcüsünün konuşmasını yorumlayıp ceza vermesi, Anayasa, demokrasi, basın özgürlüğü ve insan haklarının ruhuna aykırıdır. Konuyu: mahkemeye, gerekirse Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar taşıyacağız. Ayrıca Tele1 yönetiminin RTÜK kararı için yapacağı itiraza da Doğru Parti Müdahil olarak katılma kararı almıştır.

Saygılarımızla…

DOĞRU Parti Başkanlık Divanı