Dogecoin vurgunu büyük skandala neden oldu.

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2021 Perşembe 7:26 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2021 Perşembe 7:26 am

Para kaçırma olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kripto para dünyası genellikle riskli olması ile biliniyor. Bu riskin nedeni sadece aşırı düşüşlerden kaynaklı değil.

Mesela anormal durumlarda Bitcoin aniden 3 bin dolar seviyelerine kadar düşebiliyor. Böyle bir durumda yatırımcılar parasının önemli bir bölümünü kaybediyor. Yeniden 60 bin dolar seviyesine dönünce bu defa yatırımcılar iyi miktarda kazanç sağlayabiliyor.

Büyük para kayıpları yaşayanlar ise daha çok dolandırılma gibi sorunlarla boğuşuyor. Türkiye’de ilk olarak Bitcoin Safiye lakaplı bir dolandırıcı ciddi bir vurgun yapmıştı. Şimdi ise Turgut V. ismindeki bir vatandaş önemli ölçüde vurgun yaparak kayıplara karıştı. Ortaya çıkan son detaylara göre yaklaşık 1 milyar TL civarında vurgun yapıldığı ifade ediliyor. Bugüne kadarki en yüksek rakamlardan birisi olduğunu söyleyebiliriz.

dogecoin

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yeni detaylar ortaya çıktı. Turgut V. isimli bu vatandaşın yaklaşık olarak 1500 kişiden para topladığı ifade ediliyor. Onun para toplama bahanesi ise Dogecoin madenciliği oldu. Büyük zarara neden olduğu ifade edilen bu vatandaşın yurtdışına çıkışı yasaklandı.

Kripto para ve diğer sistemlerde dolandırıcılık faaliyetleri genellikle aynı şekilde yapılıyor. Lüks mekanlarda birebir görüşmeler gerçekleştiriliyor. Hemen ardından tanıtımlar yapılarak yatırımcıların buraya çekilmesi sağlanıyor. Son detaylara göre 12 kişilik grup bu şekilde tüm paraları alarak kaçtı.

Çiftlik Bank gibi sistemler başta olmak üzere vatandaşlar defalarca dolandırıldı. Her ne kadar benzer haberler ile karşılaşsak bile yine de insanlar tuzağa düşmeye devam ediyor. Bu tür yeni sistemlere temkinli yaklaşımınızı öneriyoruz.

Samsung, Hava Durumu uygulamasında reklam göstermeyi durdurdu