Dogecoin nasıl aşırı yükseliş yaşadı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2021 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 10 Şubat 2021 Çarşamba 12:46 pm

Son zamanlarda ismi sürekli anılan Dogecoin , manipülasyon ile karşı karşıya. Peki onun şu andaki fiyatı sadece şişirme mi? İşte merak edilen detaylar.

Dogecoin manipülasyon ile karşı karşıya iddiaları gündeme bomba gibi oturdu. Son dönemlerde Musk, kripto paraların aşırı derecede değer kazanmasını sağladı. Hatta Tesla şirketinin 1,5 milyar dolar seviyelerinde Bitcoin alması işleri daha da kızıştırdı. Tesla sayesinde Bitcoin 48 bin dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Bitcoin şu anda sadece Tesla tarafından desteklenmiyor. Aynı zamanda Paypal ve diğer bazı büyük şirketler tarafından da bu kripto para birimi destek alıyor. Fakat asıl İlginç olan nokta ise dogecoin yükselişiydi.

Dogecoin

Beklenmeyen bir şekilde değer artışı yaşayan Dogecoin büyük oranda Elon Musk tarafından destekleniyor. Ona verilen bu destek sayesinde fiyatı çok kritik seviyelere kadar ulaştı. Bu kripto para birimi işlem hacmi bakımından LINK ile aynı düzeye geldi.

Yapılan açıklamalara göre Dogecoin 10,74 milyar dolar seviyesinde işlem hacmine sahip ve bunu sürekli artırıyor. Yalnızca bir hafta içerisinde bu kripto para birimi değerini yüzde 135 civarlarında artırdı. Açıkçası böylesine yüksek bir değer artışı neredeyse hiçbir yatırımcı tarafından beklenmiyordu.

Dogecoin işte tam da bu nedenlerden dolayı en yüksek işlem hacimlerinden bir tanesine sahip oldu. Bazıları bunun tamamen balon olduğunu ve yakın bir zamanda patlayacağını ifade etti. Üstelik Musk, Dogecoin için daha hızlı ve kolay demesine rağmen Bitcoin aldı. Tüm bunlar bir arada düşünüldüğünde dikkatli bir şekilde kripto para yatırımı yapılması gerektiği sonucu ortaya çıkıyor.

Koronavirüs araştırma ekibi açıklama yaptı: Virüs Çin’de mi üretildi?