Dogecoin en kullanışlı kripto para olmalı

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2021 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 12:09 am

Elon Musk Dogecoin en kullanışlı kripto para olmalı açıklamalarının hemen ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Ethereum kurucusu bunun mümkün olduğunu söyledi. İşte konu ile alakalı merak edilen tüm detaylar.

Kripto para piyasası şu sıralar oldukça karışık. Yapılan açıklamalar nedeniyle piyasalar sert şekilde yukarı veya aşağı doğru hareket ediyor. Elon Musk özellikle son dönemlerde ciddi oranda spekülatif konuşmalar yapıyor. Twitter paylaşımları nedeniyle birçok kripto para biriminin fiyatlarında çok sert değişiklikler ortaya çıktı.

Hatırlayacağınız üzere bir dönem Bitcoin ile ilgili son derece olumlu açıklamalar yapıyordu. Hatta Tesla şirketinin Bitcoin satın aldığını bile söyledi. Fakat hiç beklenmeyen bir şekilde aniden Dogecoin övgüsüne başladı. Bitcoin hakkında olumlu konuşurken fiyatların yükselmesini sağladı. Fakat Dogecoin ile alakalı olumlu konuşunca piyasa alt üst oldu.

Ethereum dogecoin

Ethereum kurucusu yaşanan bu gelişmeler üzerine açıklama yapma gereği duydu. Ona göre bu kripto para biriminin dünyanın en yaygın dijital varlıklarından birisi olması mümkün. Bunun için blok işleme süresi ve blok zincir boyutlarının 10 katına çıkması gerekiyor.

 

Bunlara ek olarak işlem ücreti 100 kat azalırsa bu durumda daha fazla öne çıkacaktır. Ethereum ne yazık ki verdiği öneriye kendisi uymuyor. Şu anda en pahalı aktarım metotlarından birisi hiç şüphesiz Ethereum ile yapılandır. Bu kripto parayı kullanarak aktarım yaparsanız önemli ölçüde işlem ücreti alınacaktır.

SpaceX, ay görevi için ödeme olarak dogecoin’i kabul ediyor!

Dünyanın en büyük kripto para birimleri içerisinde yer alan Ethereum elbette bu açıklama ile destek vermiyor. Bunun yerine kripto para dünyasının herkese açık olduğunu göstermek istiyor. Peki sizce gerçekten de Dogecoin dünyanın en yaygın kripto parası olabilir mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.