Doğayı katleden otel sahibinden Bozcaada Forumu üyelerine: Burayı bir Kürde satacağım, oturacaksınız kazığa!

Yayın tarihi: 27 Eylül 2019 Cuma 4:02 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2019 Cuma 4:02 pm

Bozcaada Habbele Koyu kıyısında bulunan otelin önünde, denize sıfır noktasında iş makinesiyle yapılan çalışma Bozcaada Forum üyelerinin tepkisini çekti.

Çanakkale’nin turizm konusunda en önemli değerlerinden biri olan Bozcaada kıyılarının talan edilmesine tepki gösterildi.

Evrensel’den Seçkin Sağlam’ın haberine göre; Habbele Koyu ile Sulubahçe arasındaki sahil boyunda yapılan çalışmanın haberini alarak bölgeye giden Bozcaada Forum üyeleri, burada çalışmakta olan kepçenin önüne geçerek çalışmayı durdurmak istedi. Kepçenin çalışmasına engel olunamazken inşaattan sorumlu bir yetkilinin de bulunduğu alanda kısa süreli tartışma yaşandı.

IRKÇI SÖYLEME TEPKİ

Tartışma sırasında otel sahibi olduğu ileri sürülen şahsın “Ben burayı bir Kürt’e satacağım ve oturacak mısınız kazığa?” söylemi tepki çekti. Bozcaada koylarını kurtarma amacındaki forum üyeleri bu konuyla alaksız ve ırkçı söyleme tepki gösterdi.

Bozcaada Forum üyeleri, yapılan çalışmanın hukuksuz olduğunu ifade ederken yetkilileri bu kıyımı durdurmaya çağırdı. Doğal dokunun da yok edildiğine vurgu yapan Bozcaada Forum üyeleri, “Bugün Bozcaada Habbele koyunda bir otel, kıyı kanununu hiçe sayarak kepçe ile doğal dokuya ve endemik bitki örtüsüne, kâr ve rant amacıyla geri dönüşü olmayan zarar vermiştir” dedi.

Öte yandan Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin’in bölgeye giderek incelemelerde bulunduğu, söz konusu çalışmayı değerlendireceği öğrenildi.