Doğayı katleden Mehmet Cengiz yeni sektöre girdi

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 3:07 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 3:28 pm

Muhalefetin ‘beşli çete’den biri olarak tanımladığı Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz, havacılık şirketi kurdu. 36 milyon liralık sermayeli şirket, havayolu taşımacılığı yapacak. 

AKP’nin 20 yıllık iktidarında 21 havayolu şirketi ekonomik ve otorite kaynaklı sorunlar nedeniyle battı. Son örnekler de Atlasjet ve Onurair oldu.

Kuzey Ormanlarını talan eden ve İkizdere’deki taş ocağı ile doğa katliamı yapan Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’in havacılık şirketi kurduğu ortaya çıktı.

Doğa katliamını görüntüleyen CHP’li vekile gözdağı! Aracının önünü kestiler

Halihazırda, Atatürk Havalimanı’nı kapatma garantisiyle kurulan İGA’nın (İstanbul Havalimanı) ortaklarından biri olan Cengiz’in yeni havayolu şirketini 13 Haziran’da kurduğu öğrenildi.

Mehmet Cengiz Bodrum’da ‘istenmeyen adam’ ilan edildi

SÖZCÜ’den Yusuf Demir’in haberine göre; Cengiz’in kurduğu Unison Havacılık Anonim Şirketi’nin sermayesi 36 milyon 140 bin 750 TL olarak gösterildi.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz olurken, Başkan Yardımcısı Ekrem Cengiz, Yönetim Kurulu Üyesi ise Şeref Cengiz oldu.

Şirketin turistik ve gezi amaçlı havayolu yolcu taşımacılığı ve hava taksi taşımacılığı alanında çalışacağı kayıtlara geçti.

Ticaret sicil kaydında yeni şirketin iş konusu şöyle özetlendi:

“Hava taşımacılığı ile ilgili yurtiçi ve yurtdışı hatlarda tarifeli yada tarifesiz yolcu ve yük taşımacılığı faaliyetlerinde bulunmak,

Uçak ve Helikopterleri kullanmak suretiyle hava taksi, ambulans hizmetlerinde bulunmak,

Yurtiçi ve yurtdışı havayolları ile kargo ve posta hizmetleri faaliyetlerinde bulunmak,

Charter anlaşmaları yaparak hava yolu ile yolcu taşımak, uçak ve helikopterlerle turistik turlar ve geziler düzenlemek, bu tür gezilere aracılık etmek, bu maksatla hava taşıma filoları kurmak bunları işletmek ya da işlettirmek,

Her nevi uçak ve helikopter ile bunlara ait yedek parça, aksam ve aksesuarlarının ithalini, ihracını ve ticaretini yapmak bunları kiralamak kiraya vermek.

ANASÖZLEŞMESİNDE YAZILI OLAN DİĞER İŞLER.”

Kazdağı’nda 3,5 milyon ağacı kesecek Cengiz Holding’e mahkeme dur dedi