Doğan Subaşı’dan Tevfik Göksu’ya canlı yayında cevap

Yayın tarihi: 2 Ocak 2022 Pazar 10:05 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2022 Pazartesi 12:12 am

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, AKP’li Tevfik Göksu’nun katıldığı CNN Türk’teki programda cevap haklarının engellendiğini söyledi. Konu hakkında CHP İBB Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı yayına katılarak iddialara cevap verdi.

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, CNN Türk’te “Neler oluyor?” programına konuk oldu. Tevfik Göksu programda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ve CHP’yi hedef aldı.

İBB Sözcüsü Ongun “CNN Türk yayınına katılma talebim kabul edilmedi”

YANITSIZ BIRAKTI

İBB temsilcileri yayına bağlanmak ve cevap haklarını kullanmak istese de CNN Türk bu talebi yanıtsız bıraktı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, cevap verme haklarının engellendiğini vurgulayarak CNN Türk’e tepki gösterdi.

İBB’den TCDD’ye yanıt: Devlet dedikodu yapmaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun’un paylaşımı şu şekilde:

CNN Türk yine tek taraflı bir yayınla, yalan iddiaları yayınlıyor. Üstelik, yanıt verme hakkımızı da engelliyor. Tevfik Göksu’nun asılsız ve uydurma iddialarına yanıt vermek çok kolay. Yeter ki, cevap hakkımıza saygı duyun. Neden korkuyorsunuz? @cnnturk

Hamd olsun, bugün de İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve hamisi CNN Türk televizyonu doğrulardan fellik fellik kaçtı. Cevap hakkımız yine engellendi. Korkmayın, doğrular iyidir @cnnturk

DOĞAN SUBAŞI’DAN YANIT

CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı CNN Türk’e bağlanarak iddialara yanıt verdi. Subaşı şunları söyledi:

şimdi oradaki arkadaşlara araştırmacılara gazeteci arkadaşlara selam diliyorum. Aslında bütün bu konular İBB meclisinde konuşuyoruz. Bir tek iddianıza bile yanıt verilmedi iddianız doğru değil bunlara hapsine yanıt verildi.

Şu anda CNN Türk’ün daha geniş bir izleyicisi var bu yüzden bu iddialara burada dile getirmek daha inandırıcı gibi duruyor.

Şimdi terör olayına değinmek istiyorum. Anayasaya devlet merkezi ve yerel olarak yönetilir. İçişleri bakanlığa bir devlettir İBB de öyledir. Şimdi bu İBB terörist çalışıyor söylentileri 9 Aralık 2021 de gündeme girdi seçim döneminde bir algı çalışması yapıldı ama pek etkili olmadı.

Sayın Soylu çıktı 557 kişi şu şu örgütlere üyedir dedi. Sn Soylu bir demecinde örgüt isimlerini de anarak Meclis’te konuştu yani olayı siyasileştirildi. Tabi ki İBB nin bir istihbarat bilirimi yok ne yapılırdı İçişlerinden İBB’ye bir yazı yazılırdı böyle böyle iddialar var deninde. Bu iş bu kadar ciddiyse bu işler TBMM konuşarak olmaz ve bu konuda kendi partisinin Genel Başkan Vekili’nden de uyarı aldı. Numan Kurtulmuş hedef İmamoğlu değildir dedi. Bülent Arınç ne dedi bu şekilde İmamoğlu’nun oyunu daha yukarı çıkarırsınız dedi.

Biz tabi ki burada ne yaptık buna cevap verdi. Ekrem Başkanı’mız çıktı 10 Aralık’ta dedi ki madem öyle gelin alın bu insanları.  Ayrıca resmi yazı da yazıldı Ankara’ya işbirliğine hazırız dedik. Bakanlık bize cevap vermedi. Bu arada olayın vahameti daha da yükselsin diye iddialar da büyütüldü.

DİAYDER İDDİALARI

Ben DİAYDER’in açılışının ne olduğunu bile bilmiyorum. İçişleri bakanlığının soruşturmasında duydum. bu dernek hakkında daha önce çalışma var mıydı yok muydu. Madem bunlar terör örgütüne yakınsa neden kapatılmadı. İBB’ye DİYADER derneğinden kimse alınmadı. İşe alındığı iddia edilen kişiler gassal. DİAYDER’in ya da başka derneğin referansıyla belediyeye alınmış bir kişi yoktur. Bu gassallar bunlarla ilgili derneklere üyeyse yargı devreye girer. Peki İSPARK İSTAÇ nerden girdi iddianameye?

Bakın bu isimler bize verilsin. (Tevfik Göksu’ya) İBB koridorlarında bunları duyduğunuz zaman bize söylemeliydiniz böyle televizyonlarda değil.

İBB GELİRLER KONUSU

Şimdi bakın, benim en çok dikkatimi çeken konulardan biri Ankara’dan gelen para. 1982 yılında yerel yönetimlerle ilgili yasa çıktı. Bir ilde vergilerin yüzde 6’sı yerel yönetime gider. Bu Ankara’da bir grup yetkili oturup şunu gönderiler bunu gönderelim şekilden olmuyor.

Bunun miktarı artmış diyor Sn. Göksu bunlar toplanan vergilerle ilgilidir siz elektriğe yüzde 127 zam yaparsanız vergiler artar. Siz gümrük vergisine zam yaparsanız vergilerin yüzde 6’sı da İBB ye geldiği için bu gelirler de artar

BORÇLAR KONUSU

İBB’nin borçları konusunda Biz yokken borçlanma yetkisi limiti vardır. Geçmişte bu borçlanma limitinde sadece bankalara olan borçlar hesaba katılırdı. Müteahhitlere yapılan borçlar katılmazdı.

Ben diğer belediyelerdeki ihale durumunu bilmiyorum. Dünyada en çok konuda ihale alan ilk 10 şirketten 5’i Türkiye’den bu bir tuhaflık. Bizim şu anda ihalelerimizin çoğu açıktır. Bu firmalara karşı düşmanlık içinde olmamak gerekir. Bizim bu firmalardan bazılarıyla İBB’de metro projeleri var fakat bunlar Ak Parti döneminde imza atılmış. Bir günde 30 milyar liralık imzalar atılmış.

MERDAN YANARDAĞ’DAN CEVAP

Konu hakkında yaşananları şikayet etmek için TELE1 TV’yi arayanlar olduğunu söyleyen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ “Bu kepazelikleri hala izleyen var mı? CNN ve NTV izleyip şikayet için TELE 1’i arayan yurttaşlarımız çıkıyor. Şaka gibi.. Onlara bir çift sözüm var; ya böyle yandaşları izlemeyin ya da izleyeceksiniz bizi arayıp rahatsız etmeyin. Şikayetlerinizi izlediğiniz kanallara yapın.” ifadelerini kullandı.