Doğan Avcıoğlu adına her yıl 3 ödül! Ayrıntılar belli oldu

Yayın tarihi: 13 Mart 2022 Pazar 1:09 pm - Güncelleme: 13 Mart 2022 Pazar 1:09 pm

Düşünür ve yazar Doğan Avcıoğlu, doğum gününde anılıyor. Avcıoğlu adına her yıl sosyal bilimler alanında 3 esere ödül verilecek. Jüri üyelerinden biri ise TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ olacak.

Düşünür ve yazar Doğan Avcıoğlu, doğum gününde anılıyor. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, açılacak kütüphanede Avcıoğlu’nun eserlerinin ve arşivlerinin sergileneceği duyuruldu. Her yıl Avcıoğlu adına sosyal bilimler alanında 3 esere ise ödül verileceği bildirildi.

Odunpazarı Belediyesi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda Doğan Avcıoğlu ödüllerinin şart ve ayrıntıları için bilgi verildi. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Düşünür ve Yazar #DoğanAvcıoğlu’nu doğum gününde saygıyla anıyoruz. Yakında açacağımız kütüphanede eserlerini ve arşivini sergileyecek, adına her yıl sosyal bilimler alanında 3 esere ödül vereceğiz.

Doğan Avcıoğlu Ödülleri şartname ve ayrıntılar”

JÜRİ ÜYELERİNDEN BİRİ MERDAN YANARDAĞ OLACAK

Sosyal bilimler alanında yapılacak yarışmanın jüri üyelerinden birisi ise TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ olacak.

DOĞAN AVCIOĞLU KİMDİR?

Doğan Avcıoğlu 13 Mart 1926 yılında Bursa’da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta okulu Türkiye’de okuyan yazar sonrasında Fransa’ya giderek İktisat ve Siyasi Bilimler eğitimi görmüştür.

1955 yılında Türkiye’ye dönerek Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde asistan olarak görev yapmıştır. 1956 yılında haftalık Akis ve Kim dergisinde yazıları yayımlanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi araştırma biriminde çalışmıştır. 1960 yılından sonra belirli bir gelişme gösteren Türkiye Sol Hareketi içinde yönlendirici bir rol oynamıştır. Gazeteci, yazar, düşünür ve siyaset adamı olan Avcıoğlu 1983 yılında İstanbul’da hayatını kaybetmiştir.